Hoe wordt handbal geregistreerd op de Olympische Spelen?

De beweging is snel bij handbal en de scheidsrechter kan je straffen als hij denkt dat je uitstelgedrag vertoont.

Handbal is het best te omschrijven als een combinatie van voetbal, ijshockey en basketbal. De actie is snel met veel contact en de mogelijkheid om 60 of meer punten te scoren in het spel.

Elke wedstrijd duurt twee helften van elk 30 minuten. Wanneer het toernooi de knock-outfase bereikt, zal een gelijkspel resulteren in een extra tijd van maximaal 5 minuten. Als de wedstrijd daarna gelijk blijft, volgen er penalty’s.

Er staan ​​zeven spelers tegelijk op het veld – zes aanvallende spelers en één keeper. Net als bij hockey kan de keeper binnenkomen en de aanval spelen of hij kan van het veld rennen om te worden vervangen door een andere speler.

De oppervlakte van het handbalveld is 40 x 20 meter, met doelen 3 x 2 meter. De doelvouw is een breed, gebogen gebied dat zich 6 meter vanaf het doel uitstrekt. Aanvallende spelers kunnen in dit gebied springen zolang ze de bal loslaten voordat ze landen. Anders kan alleen de keeper in de vouw van het doel stappen. (later meer over het doelgebied)

Er is een gebogen buitengebied op 9 meter van het doel, de vrije worplijn. Wanneer een vrije worp wordt toegekend, probeert de speler te scoren vanaf een muur van verdedigers en een keeper te omzeilen, vergelijkbaar met een vrije trap in voetbal.

Een speler mag de bal niet langer dan drie seconden vasthouden of meer dan drie zetten doen. Overtreding van deze regel resulteert in een vrije worp voor het andere team. Spelers kunnen de bal passen terwijl ze rennen of de bal stuiteren terwijl ze in beweging zijn.

READ  14 van de beste kerstfeestspellen volgens beoordelingen

Agressief blijven in de aanval is vereist. Als de scheidsrechter denkt dat je negatief bent, kunnen ze een waarschuwing geven. Als de scheidsrechter niet van mening is dat de aanvalsstrategie is gewijzigd, heeft het team maximaal zes passen om te proberen te scoren. Anders krijgt het andere team de bal.

Spelers aan de verdedigende kant kunnen proberen de aanval te verstoren door menselijke muren te vormen, schoten te blokkeren met hun handen en armen of door contact te maken met de voorkant van het lichaam van de aanvallende speler. Maar ze mogen de bal niet uit de handen van de aanvaller nemen, noch mogen ze duwen of tussen twee spelers verstrikt raken. Elk van deze overtredingen resulteert in een vrije worp.

Keer terug naar het kruldoel. Als een verdediger de vouw van het doel betreedt in een poging een schot te blokkeren of te belemmeren, wordt een 7-meterworp geteld. Er is een lijn net buiten de vouw, je raadt het al, zeven meter van het doel. De aanvaller geeft één worp in het gezicht van de keeper, net als een strafschop in het voetbal. Een 7-meterworp wordt ook toegekend als de verdediger een speler grijpt die een legitieme scoringskans heeft.

De fout van dribbelen is hetzelfde als de fout van dubbel dribbelen in basketbal. Een speler kan niet dribbelen, de bal vangen en dan weer dribbelen. De bal wordt toegekend aan het andere team wanneer zich een dribbelfout voordoet.

Als een speler een fout maakt, krijgt hij een gele kaart zoals in het voetbal. De tweede fout resulteert in een uitsluiting van twee minuten waarin de speler gedwongen wordt het spel te verlaten. De derde fout is nog een opmerking van twee minuten. Een vierde fout resulteert in een rode kaart en een uitsluiting uit het spel. Een rode kaart kan ook op elk moment worden toegekend voor ernstige overtredingen.

READ  Hoe Starling Marte meer dan 60 spellen kon spelen

Pool tees zijn toegestaan ​​na extra tijd. Maar in de eliminatieronde gaat het spel dat na extra tijd vastzit naar een penalty shootout, waarbij vijf leden van elk team een ​​7m werpen.

More from Madison Garrett
De uitgever van Sinking City verdedigt zijn beslissing om een ​​”geremasterde” versie van het spel op Steam te zetten
een onenigheid Tussen ontwikkelaar Frogwares en uitgeverij leidde Nacon tot de verwijdering...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *