Deze vier factoren zorgden voor de dominante reeks van negen punten van Bruins – NBC Sports Boston

Deze vier factoren zorgden voor de dominante reeks van negen punten van Bruins – NBC Sports Boston

De Boston Bruins voeren het klassement van de Eastern Conference aan met een record van 29-8-9 nadat ze maandagavond een zeer goed Winnipeg Jets-team met 4-1 hadden verslagen in TD Garden.

Het resultaat verlengde de point streak van de Bruins tot negen wedstrijden en de winstreak tot vijf wedstrijden. Hoewel de B's één punt voorsprong hebben op de Vancouver Canucks voor het beste record in de NHL, leiden ze alle 32 teams met 0,728 punten.

De Bruins zijn nu 10-1-3 sinds ze op 27 december uit de vakantie kwamen. Ze gingen de vakantiepauze in met vier opeenvolgende nederlagen. Sommige mensen begonnen zich destijds af te vragen of de Bruins een beetje overschat waren. Maar deze praatjes lijken nu belachelijk.

De Bruins zijn ongetwijfeld een van de beste teams in de sport. Het valt nog te bezien of ze dit reguliere seizoenssucces kunnen vertalen in een lange play-offrun.

Hier zijn vier factoren die de Bruins' winning streak van negen wedstrijden en de winning streak van vijf wedstrijden voeden tijdens de wedstrijd van donderdag met de Carolina Hurricanes in TD Garden.

Charlie Coyle is een legitiem top-zes-centrum

Een van de grootste vraagtekens bij het seizoen 2023-2024 was of Charlie Coyle een rol in de top zes zou kunnen overnemen en een deel van de productie zou kunnen vervangen die Patrice Bergeron al zoveel jaren heeft verzorgd.

Tot nu toe heeft Cowell de hoogste verwachtingen overtroffen.

Het veteranencentrum scoorde in drie van zijn laatste vier wedstrijden en scoorde zijn zeventiende doelpunt van het seizoen tegen de Jets, wat een nieuw hoogtepunt markeerde voor zijn Bruins-carrière sinds hij halverwege het seizoen 2018/19 bij zijn thuisstadteam kwam. Coyle staat momenteel op het punt om zijn carrièrehoogtepunt van 21 doelpunten bij de Minnesota Wild in het seizoen 2015/16 te doorbreken.

READ  Mario Kart 8 Deluxe Wave 5 DLC nu uitgebracht Versie 2.4.0 Update uitgebracht (patchopmerkingen)

Hij ligt ook op schema om zijn doelpunten, assists en punten per 60 minuten-gemiddelden van vorig seizoen te verbreken.

Bergeron scoorde vorig seizoen zeventien doelpunten en twintig assists in 46 wedstrijden. Coyle heeft dit jaar ongeveer dezelfde statistieken (17 goals, 21 assists) in 46 wedstrijden. Hij geeft de Bruins precies wat ze nodig hebben op zo’n belangrijke positie.

De score van Jake DeBrusk is geëxplodeerd

Jake DeBrusk is aanvallend erg heet en koud. Hij zal periodes hebben waarin hij presteert als een vleugelspeler uit de top zes, en dan zal hij een lange inzinking doormaken.

DeBusk scoorde in zijn eerste elf wedstrijden in december niet één keer, maar scoorde sindsdien acht keer in zijn laatste dertien wedstrijden. Hij heeft momenteel een doelpuntreeks van drie wedstrijden nadat hij een kort doelpunt had gescoord tegen de Jets, waardoor de B's laat in de derde periode een 3-1 voorsprong opleverden.

Het belang van de aanvallende opkomst van DeBrusk kan voor de Bruins niet worden onderschat. Als hij consistenter kan zijn als doelpuntenmaker, hoeven de Bruins mogelijk hun kernwaarden niet op te geven om vóór de handelsdeadline van 8 maart een top zes-aanvaller te verwerven.

DeBrusk zou ook zeer gemotiveerd moeten zijn om het seizoen sterk af te sluiten, omdat hij in aanmerking komt voor een onbeperkte vrije agent in de zomer. Hij heeft het potentieel om veel geld te verdienen met een goede play-offrun.

Verhoog de secundaire score

De Bruins zijn met 61 doelpunten de hoogst scorende ploeg in de competitie sinds de vakantieperiode. Ze leiden ook alle 32 teams met 39 doelpunten gedurende een winning streak van negen wedstrijden.

“Onze bereidheid om bij de pucks te blijven. Onze bereidheid om met vijf jongens samen te spelen, vooral door uit onze D-zone te komen via de neutrale zone en vervolgens naar de aanvallende zone”, zei Bruins-coach Jim Montgomery. Dat zei hij na de wedstrijd van maandag Toen hem werd gevraagd naar het verhogen van de score van zijn team.

READ  Middelbare scholieren verdrinken "wonderschot" in basketbalspel voor kinderen tegen leraren

“Ik dacht dat de verdediger actief was en ruimte creëerde voor de aanvallers, en ik dacht dat de aanvallers heel goed werk leverden door actie te ondernemen als ze daar waren, en vervolgens de pucks vast te houden of ze in gebieden te plaatsen waar we ze konden blijven hebben. bezit.”

Het meest bemoedigende deel van zijn scorestijging voor Boston is het aantal spelers dat bijdraagt. En het gaat niet om de grote jongens als David Pastrnak, Brad Marchand, enz., die de meeste lasten dragen. Zeker, deze jongens spelen goed, maar hun secundaire scorebijdragen waren indrukwekkend.

Trent Frederick had drie doelpunten en drie assists tijdens de negenpuntenreeks van het team. Hij is slechts zes punten verwijderd van het breken van zijn carrière met hoge scores (31 punten) vorig seizoen. Morgan Geekie scoorde één keer met vijf assists tijdens deze run voor de B's. Jakub Lauko promoveerde naar de derde lijn tegen de Jets en breidde zijn persoonlijke puntenreeks uit naar drie wedstrijden in zijn carrière door uiteindelijk het winnende doelpunt te scoren in de tweede periode.

Danton Heinen scoorde drie doelpunten en twee assists tijdens de reeks van negen wedstrijden van de B. Afgelopen zaterdag scoorde hij zijn eerste hattrick in zijn carrière tegen de Montreal Canadiens. Hij produceerde 17 punten (acht goals, negen assists) op een eenjarig contract van $ 775.000. Dit is een enorme waarde.

De Bruins kunnen nog wel een spits gebruiken die voor een extra scoringsstoot kan zorgen. Maar het feit dat verschillende spelers die al op de selectie staan ​​voor aanzienlijke secundaire plaatsen zorgen, is een behoorlijk bemoedigend teken. Dit zijn de spelers die een play-offserie kunnen swingen met een verrassend optreden.

READ  Amerikaans Paralympisch kampioen Becca Myers trekt zich terug uit wedstrijden wegens gebrek aan 'redelijke' voorzieningen

Controle derde periode

Overscored worden in de derde periode was eerder dit seizoen een probleem voor de Bruins, en was een groot probleem in hun verlies in de eerste ronde van de play-offserie tegen de Florida Panthers afgelopen april.

De Bruins hadden een gelijk doelsaldo toen ze de derde periode ingingen toen ze vorige maand de vakantie ingingen. Tijdens deze reeks van negen punten hebben ze de op een na meeste doelpunten in de derde periode gescoord met 17 en hebben ze het hoogste doelsaldo in de derde periode in de competitie (plus-14). Hun drie doelpunten in de derde periode waren gedurende deze periode gelijk aan de laagste in de competitie.

De overwinning van maandagavond op de Jets was een goed voorbeeld van hoe de Bruins niet alleen hun voorsprong beschermden tegen een tegenstander uit het hoogste niveau, maar er ook daadwerkelijk op voortbouwden en een overwinning veiligstelden. Ze stonden na twee periodes met 2-1 voor en scoorden pas om 5:25 uur hun derde doelpunt, wat volgens de regels bleef. De Bruins verdedigden buitengewoon goed en stonden gedurende 60 minuten slechts vijf risicovolle kansen toe bij 5-tegen-5.

“We hebben hier de laatste tijd veel wedstrijden gehad waarin we doelpunten hebben gemaakt, maar het was goed om in de derde periode tot een 2-1-wedstrijd te komen en de voorsprong weer uit te kunnen breiden”, zei Montgomery na de wedstrijd. . “Ik dacht dat we wat kansen misten, en ze drongen aan. Het is een heel goed hockeyteam. Maar ik was blij met het geduld dat we hadden.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *