Dimmen van het scherm oplossen bij het spelen van games in de modus Volledig scherm op Windows-pc

Wordt uw scherm tijdens het spelen van uw favoriete games op uw pc met Windows 11/10 gedimd of donkerder? Nou, je bent niet de enige die last heeft van dit probleem. Soms, bij het spelen van games in de modus Volledig scherm, kan het scherm donkerder of meer lijken dan nodig is, en alleen uw ogen zullen beseffen dat er een probleem is met de monitor of het scherm. In dit bericht bekijken we verschillende manieren om het probleem op te lossen om het probleem met het dimmen van het scherm in de modus Volledig scherm op Windows op te lossen.

Waarom wordt het scherm gedimd bij het spelen van games op Windows?

Er kunnen veel redenen zijn. Een recente Windows-update, een probleem met een stuurprogramma of het kunnen uw monitor- of laptopinstellingen zijn die de helderheid verminderen.

Automatische dimfunctie: De eerste mogelijke reden, hoewel niet gebruikelijk, is dat dit te wijten kan zijn aan de functie voor automatisch dimmen op uw computerscherm. Het scherm heeft een auto-dimming functie die de helderheid van het scherm automatisch aanpast op het moment dat je het spel begint te spelen. Dit gebeurt meestal wanneer een game is geoptimaliseerd voor lagere helderheidsinstellingen of als je monitor zich realiseert dat je voor die game misschien geen extra helderheid nodig hebt.

Omgevingssensor in laptops: Het is populairder bij laptopgebruikers omdat sommige gaminglaptops een optische sensor hebben die verlichtingsvereisten herkent en het scherm dimt. Dus als je een game in het donker speelt, wordt de helderheid verlaagd om het omgevingslicht te verbeteren en in balans te brengen met je scherm. Je laptop probeert ook je batterij te sparen om langer mee te gaan, omdat games meer batterijvermogen verbruiken.

GPU-instellingen: Als u voor uw pc met Windows 11/10 een aparte grafische kaart gebruikt, kan dit ook een probleem zijn vanwege de instellingen van uw grafische kaart. Soms zijn de instellingen zo geconfigureerd dat wanneer je het spel start, het een heel andere kleur weergeeft, waardoor je scherm er minder helder uitziet dan het zou moeten zijn.

READ  De grote strategiespel Imperator: Rome's mega-update 2.0 komt later deze maand uit

Windows Update en stuurprogramma’s: Ten slotte is de meest voorkomende oorzaak Windows 11/10-stuurprogramma’s. Na het bijwerken van uw Windows-pc moeten de stuurprogramma’s mogelijk worden bijgewerkt om met het besturingssysteem te werken. Soms veroorzaken oudere stuurprogramma’s stotteren als gevolg van niet-overeenkomende configuratie. Zorg ervoor dat u het stuurprogramma bijwerkt en de instellingen configureert via de GPU-software.

Schermdimmen repareren bij het spelen van games in volledig scherm op pc

Elk van de hierboven besproken problemen kan een mogelijke oorzaak zijn van het dimmen van het scherm tijdens het gamen. De enige manier om de oorzaak te achterhalen, is door snelle reparaties en probleemoplossing uit te voeren om het probleem op te lossen.

  1. Adaptieve helderheid uitschakelen
  2. Kenmerken van automatisch dimmen van het scherm
  3. In afwachting van updates voor vensterstuurprogramma’s installeren
  4. Rol terug of installeer het beeldschermstuurprogramma opnieuw
  5. Grafische kaart instellingen

Hier zijn enkele manieren waarop u het dimmen van het scherm kunt uitschakelen tijdens het spelen van games op uw pc met Windows 11/10:

1]Adaptieve helderheid uitschakelen

De meeste laptops worden geleverd met een adaptieve helderheidsfunctie waarmee ze de helderheid kunnen wijzigen op basis van het omgevingslicht. U kunt dat veranderen.

U moet het Configuratiescherm openen, ga naar Energiebeheer > Plan-instellingen wijzigen > Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Zoek Display en zoek daaronder Adaptieve helderheid inschakelen. Controleer of de functie voor adaptieve helderheid is ingeschakeld; schakel het uit. Mogelijk moet u deze uitschakelen voor zowel de batterijstatus als de verbindingsstatus.

Adaptieve helderheid activeren

Als de adaptieve helderheid wordt veroorzaakt door de energiebesparende modus van de computer, gaat u naar de energiebeheeropties en schakelt u de energiemodus van de computer naar de standaardinstellingen. Als u een laptop gebruikt, kunt u hetzelfde doen op het batterijpictogram in het systeemvak.

Als je de adaptieve helderheidsinstelling niet kunt vinden in de energie- of beeldscherminstellingen, wordt deze niet ondersteund op je laptop.

2]Functies voor automatisch dimmen van het scherm

Als u denkt dat de belangrijkste reden voor automatisch dimmen het scherm zelf is, aangezien het wordt geleverd met een automatische dimfunctie, kunt u dit bevestigen met een andere monitor. Als het probleem is opgelost, heeft het oorspronkelijke scherm een ​​actieve functie voor automatisch dimmen. U kunt de handleiding van het scherm lezen of de instellingen ervan controleren om de functie voor automatisch dimmen uit te schakelen.

READ  Square Enix brengt stabiliteitspatch uit voor Marvel's Avengers op pc

U kunt dit wijzigen met behulp van de schermsoftware of door de hardwareknop onder aan het scherm te gebruiken die het schermmenu toont.

3]In afwachting van updates voor vensterstuurprogramma’s installeren

Optionele update voor Windows 10

Als u uw pc met Windows 11/10 hebt bijgewerkt, zijn sommige stuurprogramma’s mogelijk niet bijgewerkt. Windows biedt nu OEM-stuurprogramma-updates als optioneel aan en u moet deze handmatig installeren.

Ga naar Instellingen > Windows Update > Geavanceerde opties > Optionele updates. Zoek het stuurprogramma van uw grafische kaart. Indien beschikbaar, installeer het en start het opnieuw. Een andere manier is om te downloaden van de OEM-website en deze handmatig te installeren.

4]Rol terug of installeer het beeldschermstuurprogramma opnieuw

Mogelijk moet u het stuurprogramma terugdraaien als de nieuwe beeldschermstuurprogramma’s niet compatibel zijn met het oude spel, omdat het scherm gedimd is wanneer u het spel speelt. Ga hiervoor naar Apparaatbeheer > klik met de rechtermuisknop op Beeldschermadapters > selecteer eigenschappen.

Schakel over naar het tabblad Stuurprogramma en selecteer Ongedaan maken als de optie voor u beschikbaar is. Deze optie is meestal enkele dagen beschikbaar na de laatste update. Het zal het stuurprogramma terugdraaien naar de vorige versie die mogelijk compatibel is met het spel dat u speelt. Zorg ervoor dat u een keer opnieuw opstart.

5]Grafische kaart instellingen

Intel-configuratiescherm

Als er een probleem is met de instellingen van de grafische kaart, gaat u naar de instellingenpagina van de grafische kaart om het probleem te vinden. Elke OEM biedt een app waarmee u de GPU-instellingen kunt wijzigen. Als je dit eenmaal hebt ontdekt, is het gemakkelijk om instellingen te vinden die je scherm er zwakker uit laten zien. NVIDIA biedt bijvoorbeeld videokleurinstellingen waarmee u de helderheidsniveaus kunt wijzigen.

Waarom wordt het scherm van mijn laptop donker als het is losgekoppeld?

Omdat laptops op batterijen werken, schakelt het elke keer dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald, het energieprofiel naar een modus waarin de batterij langer meegaat. Omdat het scherm een ​​van de belangrijkste componenten is die het meeste batterijvermogen verbruikt, wordt de helderheid verminderd.

READ  De uitgever van Baldur's Gate editions en de verbeterde Planescape Torment werken aan een nieuw IP

Als u het helderheidsniveau hetzelfde wilt houden, gaat u naar de energie-opties voor batterij-instellingen en schakelt u de weergave-instellingen uit. In een laptop is dimmen van het scherm normaal wanneer de oplader is losgekoppeld. Ga naar Configuratiescherm > Energiebeheer. Klik om Energiebeheer te openen en selecteer vervolgens Geavanceerde instellingen. Scroll naar de instelling “Batterijgebruik”. Schakel vervolgens het dimmen van de weergave-instelling uit.

Is het goed voor je ogen om de helderheid te verminderen?

Het is niet goed om een ​​pc of laptop met een zeer lage helderheid te gebruiken. Het zal je ogen alleen maar belasten. Om uw ogen comfortabel te maken en ze te beschermen tegen langetermijneffecten, moet u de helderheid echter verlagen tot een comfortabel genoeg niveau.

De vraag verwijst naar een probleem dat optreedt bij het spelen in het donker, en een lage schermhelderheid kan een probleem zijn bij dagelijks spelen. De beste manier om dit op te lossen, is door het licht aan de achterkant van het scherm te houden om stress te verminderen.

Je kunt ook functies uitproberen zoals Night Light en F.LUX die de temperatuur of kleur van het scherm veranderen, maar als het op gamen aankomt, kunnen deze functies de stemming van de spelers uitschakelen.

Veel mensen kopen computers om verschillende redenen, maar het spelen van games is een belangrijke reden voor die investering. Je kunt game-pc’s en laptops vinden en mensen bouwen hun pc’s met de vereiste configuraties om comfortabel hun favoriete games te spelen. Maar toch, als het scherm donker wordt, is dat niet prettig. Ik hoop dat de voorgestelde oplossingen voor je hebben gewerkt en dat je van de games hebt kunnen genieten zoals je altijd had verwacht.

Scherm dimmen tijdens het spelen van games

Written By
More from Max Mcgee

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *