DirectStorage op Windows 11: gamingprestaties van de volgende generatie, met pc-vereisten

Zoom / Xbox-interface op Windows 11.

Zoals veel van de pc-aankondigingen van Microsoft door de jaren heen, De uitgestrekte Windows 11 onthuld donderdag Het bevatte een paar gamespecifieke elementen – en ten minste één met de prestaties van de volgende generatie in gedachten.

Het grootste onderdeel is ongetwijfeld DirectStorage, een DirectX 12 Ultimate API die eerder werd aangekondigd (en vervolgens gelanceerd) als Onderdeel van de Xbox Series X/S-consoles.. Deze API vereist een snelle SSD, die I/O-aanroepen van grafische 3D-middelen rechtstreeks naar de GPU omleidt en gebruikmaakt van de hogere gemiddelde doorvoer van PCI 3.0-snelheden om dit te doen met een snelheid waar veeleisende software zoals games van kunnen profiteren. Dit is niet alleen een kwestie van snellere laadtijden. Visuele elementen zoals sleepafstanden, textuurdiversiteit en directe invoer van activa worden mogelijk, waardoor we ons kunnen verwijderen van 3D-werelden die worden doorkruist door smalle gangen, liften en andere in-game gimmicks. Met deze verbetering kunnen gamemakers de reikwijdte van hun virtuele werelden opnieuw vormgeven.

Vandaag hebben we vernomen dat deze API zal landen als een Windows 11-versie en dat er grote hardware nodig is om te draaien. Ten eerste heeft uw gaming-pc een compatibele SSD nodig, die: beschrijf Microsoft zoals “een NVMe SSD van 1 TB of groter voor het opslaan en uitvoeren van games die de standaard NVM Express Controller-driver gebruiken.” NVMe is echter een protocol, geen snelheidsclassificatie. Hoewel we hopen dat dit betekent dat NVMe PCI 3.0-schijven compatibel zullen zijn – gegeven Omdat het goedkoper en gebruikelijker is, wachten we nog steeds op verduidelijking op dit punt. (Beide Xbox Series X/S vertrouwen op schijven die geschikt zijn voor PCI 4.0-snelheden.)

READ  Amazon annuleert in november officieel 'Crucible'

Ten tweede heb je een GPU nodig die compatibel is met de DirectX 12 Ultimate-specificatie. Dit betekent niets minder dan de likes RTX 2000 En de RTX 3000 Nvidia-serie of RNA 2 lijn van AMD.

Hoewel dit laatste een bijzonder grote vraag is naar een pc in onze wereld met een tekort aan chips, is het in lijn met de prestaties van een console van de volgende generatie. De kracht van activastroom voor PlayStation 5 Ratchet and Clank: Rift Apart Doe je Beste SSD-aanbieding Op elke console van de volgende generatie op dit moment; Het vinkt elk van de bovenstaande hardwarevereisten aan om de verblinding van onmiddellijk laden te leveren wanneer de helden van het spel van universum naar universum rollen. (De PS5 en XSX hebben zeer vergelijkbare hardware, zelfs als de API’s die in hun games worden gebruikt anders zijn.) En in Windows 11 zal DirectX 12 Ultimate waarschijnlijk profiteren van andere voordelen die standaard bij Xbox Series X/S worden geleverd, waaronder een efficiëntere weefsellaadtechniek genaamd ‘sampling feedback flow’.

Automatische HDR, Windows Store

Naarmate meer gamers hun pc’s aansluiten op beeldschermen van hogere kwaliteit, vooral die die HDR-compatibel zijn, zullen ze enorm profiteren van een van de meest geavanceerde trucs van de Xbox Series X/S: Auto HDR. Dit systeem vertrouwt op de machine learning-dataset van Microsoft om automatisch kleur en helderheid van oudere software in kaart te brengen, zodat ze op een geschikt niveau worden weergegeven op tv’s tot 1.000 nits en meer. nemen Ik heb de functie al uitgebreid getest op oudere Xbox 360-games uit Series X, Ik kan melden dat de resultaten er over het algemeen uitzonderlijk uitzien (maar ook gemakkelijk kunnen worden uitgeschakeld).

READ  Firefox 86 biedt verschillende Picture-in-Picture-functies, "Complete Cookie Protection"

Goed nieuws: een videogame op Windows 11 kan net zoveel terugvallen op de DirectX 11 API om van dit systeem te profiteren. In tegenstelling tot de DirectStorage API heeft Auto HDR geen andere hardwarevereisten dan “HDR-monitor”. De advertentie specificeert geen specificaties, maar we gaan ervan uit dat dit de eenvoudigste HDR-10-specificatie is – die de scène-voor-scène metadata-aanpassingen mist die te vinden zijn in standaarden zoals Dolby Vision. Maar dat is een kwestie van een systeem kiezen dat oudere games automatisch bijwerkt met fellere kleuren, helderdere highlights en superieure contrastverhoudingen.

We verwelkomen het nieuws van vandaag over Windows Store-upgrades, vooral voor mensen die die Store moeten gebruiken om toegang te krijgen tot het Xbox Game Pass-programma. Op dit moment lijken de wijzigingen echter niet specifiek te zijn voor Windows 11. Game Pass op Windows 11 werkt op dezelfde manier als op Windows 10, waarbij ofwel een pc-abonnementsniveau van $ 10 per maand of een Game Pass-niveau vereist is. Ultimate” voor $ 15 per maand. (De laatste voegt gamedownloads toe op consoles en onbeperkte toegang tot Xbox Game Streaming.)

Nieuwe uitvoerbare formaten worden gepubliceerd in de bestaande Windows Store, dus we krijgen direct toegang tot Win32-versies van games via de Microsoft-interface. Software- en gamemakers hoeven niet te wachten tot Microsoft de verkooppercentages verlaagt, wat het nu al is Eerder dit jaar gevallen tot 15 procent voor apps en 12 procent voor games (waardoor pariteit wordt bereikt met Epic Games Store).

Written By
More from Lesley Curry
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *