Microsoft ondersteunt AMD’s antwoord op DLSS op Xbox-consoles

Microsoft stelt Xbox-ontwikkelaars in staat om te profiteren van AMD’s antwoord op Nvidia’s DLSS in consolegames. FidelityFX Super Resolution (FSR) verscheen onlangs op Windows-pc’s met als doel de framesnelheden te verhogen en de beeldkwaliteit te behouden. Het is AMD’s antwoord op Nvidia’s Deep Learning Super Sampling (DLSS) en vroege tests hebben aangetoond dat het een veelbelovende technologie is die op meerdere games en platforms zal werken.

FSR vindt nu ook zijn weg naar Xbox-games. Microsoft is vandaag begonnen met het bekijken van FSR-ondersteuning in de game-ontwikkelingssuite voor zowel Windows als Xbox. Het wordt ondersteund op Windows, Xbox Series X, S en Xbox One, zegt Jason Ronald, Microsoft’s Director of Xbox Software Management. “FSR is ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen hogere framesnelheden en resoluties te bereiken met minimaal ontwikkelaarswerk op zowel console als pc.”

De preview betekent dat het enige tijd zal duren voordat Xbox-games profiteren van de hogere framesnelheden met FSR, maar we verwachten dat ze verschijnen zodra Xbox-games volledig zijn gecertificeerd met FSR-ondersteuning. Het is waarschijnlijk een paar maanden verwijderd, dus realistisch gezien zullen we FSR pas later dit jaar of zelfs begin 2022 in Xbox-games zien verschijnen.

Het is echter bemoedigend om te zien dat Xbox FSR al vroeg ondersteunt. We hebben contact opgenomen met AMD om te verduidelijken wanneer dit naar de PS5 zal komen, maar AMD heeft nog geen commentaar gegeven. Gezien de brede ondersteuning voor zowel AMD- als Nvidia-GPU’s op pc, verwachten we volledig dat FSR op een gegeven moment op PS5 zal verschijnen.

READ  PS5 en Xbox Series X - Dit is de minder gewaardeerde functie (als je aandelen kunt vinden)

Sony’s PS5 heeft momenteel geen VRR- of 1440p-ondersteuning op de PS5, en de langverwachte M.2 SSD-sleuf is nog steeds niet ingeschakeld, dus FSR-ondersteuning zou op Sony’s lijst met dingen kunnen staan. Sony opende het PS5-bètaprogramma vóór de volgende grote systeemupdate, dus vingers gekruist horen we meer over FSR-ondersteuning of andere PS5-functies die binnenkort ontbreken.

Written By
More from Vanessa Hale

Exit The Gungeon komt deze week naar PS4 en Xbox One naast update

Exit the Gungeon, dat eerder werd uitgebracht voor pc, Switch en Apple...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *