Dirt 5 Dev Claims Grafische schaal voor de Xbox-serie S is ‘eenvoudig’

Nu de lanceringsdag voor de volgende generatie consoles nadert, bespreekt creatief directeur van Dirt 5 David Springate hoe de Xbox Series S standhoudt.

De consoles van de volgende generatie staan ​​voor de deur, en met prijzen voor de PS5 en Xbox Series S en X proberen gamers te beslissen welke console het beste bij hun behoeften past. De Xbox Series S wordt geleverd voor een aantrekkelijke $ 299 USD, maar sommigen hebben zich afgevraagd of die lagere kosten een lager prestatieniveau betekenen. Hoewel sommige ontwikkelaars zich zorgen maken dat de Xbox Series S te weinig vermogen hebben, in een interview met Digital Foundry, Vuil 5 technisch directeur David Springate legt uit hoe gemakkelijk het is om een ​​game te optimaliseren voor de Series S.

Vuil 5, de snelle arcade-racer van Codemasters, wordt een lanceringstitel voor Xbox Series S en X naast de huidige generatie iteraties van het spel. Gaan met een multi-platform release betekent dat de ontwikkelaar de game moest aanpassen om zo goed mogelijk op elke console te werken. Dit maakt het interview met Springate de moeite waard om op te letten voor gamers die nog op het hek zitten tussen een Series S of Series X.

VERWANT: De Xbox Series S heeft de bestandsgrootte van de game verkleind, waardoor SSD-ruimte wordt bespaard

In het interview legt Springate uit hoe Microsoft de verschillende Xbox-consoles gooide, met als belangrijkste verschil dat zijn team zich voor de Series S moest concentreren op het spelen van de game op 1440p in plaats van op 4K. Met dat duidelijke doel om mee te werken, vonden Springate en zijn team het gemakkelijk om zich aan te passen aan de krachtbron van de Series S, zonder zich beperkt te voelen door de specificaties van de meer betaalbare console.

READ  Wat blijft er over van Edith Finch die de originele Xbox Series X- en PS5-versies krijgt

Vuil 5 heeft spelmodi en activa geplaagd in de aanloop naar de release, met de vampierauto in Playgrounds-modus in de schijnwerpers staan. Sommige getoonde beelden zijn afkomstig uit de Series S, die Springate met trots promoot als vrij scherp. Hij legt uit dat het spel op de Series S draait, misschien iets minder texturen heeft of de menigte terug kan draaien, maar hij vraagt ​​zich af of die paar verschillen er toe doen voor een prijsbewuste gamer.

Door de resolutie en andere grafische elementen met een druk op de knop terug te draaien, kan de game op 60 FPS of hoger blijven en soepel blijven draaien op 1440p. Door de builds voor elke console aan te passen met een paar eenvoudige aanpassingen in de codering, hoopt Springate de optimale ervaring te bieden voor elke console die een gamer wil kopen. Vuil 5 Aan.

Hoewel Springate en Codemasters behoorlijk goed nadenken over hun release op meerdere platforms, is dit misschien niet het geval voor elke game die op een reeks systemen wordt aangeboden. Er zijn zorgen dat het De Xbox Series S heeft mogelijk een te laag vermogen op de lange termijn. Als een ontwikkelaar geen rekening houdt met de mogelijke beperkingen van de Series S, kunnen games prestatieproblemen op de console tegenkomen.

Dit is zeker iets voor gamers om te overwegen naarmate de lancering van de console dichterbij komt. Nu pre-orders binnenkort beginnen, krijgt u ofwel de Serie S of Serie X kan moeilijk zijn of rapporten uit Australië een indicatie zijn.

Vuil 5 verschijnt op 6 november voor PS4 en Xbox One, 10 november voor Xbox Series S & X, 12 november voor PS5 en een release in 2021 voor Stadia.

READ  Microsoft maakt nieuwe Xbox-advertentietechnologie voor games

MEER: Dirt 5 Interview: Dev Talks Playgrounds, Career Mode en Next Gen Hardware

Black Ops Cold War Leak onthult Zombies-kaarten en -wapens


Written By
More from Vanessa Hale
Xbox-veteraan herinnert zich dat hij Blizzard probeerde te kopen lang voor de Big Activision-Blizzard-deal
Voormalig Xbox Vice President Ed Fries zegt dat hij meerdere keren probeerde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *