Discord op Xbox is niet meer afhankelijk van je telefoon

Discord op Xbox staat op het punt te doen wat het in de eerste plaats had moeten doen.

Zoals ik al vermelde Tom Warren in The VergeDe Discord-ervaring krijgt een enorme update voor Xbox-bezitters. Momenteel moet je, om Discord via je Xbox te gebruiken, eerst lid worden van een audiokanaal vanuit de Discord-app op je telefoon. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de spraakoproep over te zetten van je telefoon naar je Xbox. Het is een extra stap waar velen over hebben geklaagd sinds de functie werd gelanceerd.

Discord en Xbox willen de telefoonvereiste echter helemaal elimineren met een update die al beschikbaar is voor Xbox-abonnees op de Alpha- en Skip-Ahead Alpha-afleveringen. Zoals je hieronder kunt zien, kun je nu door alle Discord-kanalen bladeren waar je deel van uitmaakt en in en uit de audiokanalen springen zoals je wilt:

Hiermee kunt u door alle audiokanalen bladeren via alle Discord-servers die u gebruikt. Om verbinding te maken, hoef je het gesprek niet langer door te zetten met de mobiele Xbox- of Discord-apps, en zodra je je account voor de eerste keer koppelt, kun je direct vanaf je Xbox deelnemen.

Er ontbreekt nu maar één ding

Sterker nog, wanneer je lid wordt van een Xbox-audiokanaal, wordt je ook direct op het systeem gevraagd om audio-instellingen, zoals het dempen van de microfoon, overschakelen naar gamechat en andere games waaraan Xbox-spelers gewend zijn wanneer ze in Xbox Live-chat.

Het enige dat overblijft, benadrukt Warren, is de mogelijkheid om rechtstreeks via de Xbox deel te nemen aan tekstgesprekken. Ik kan me voorstellen dat dit voor de meeste gamers geen noodzakelijke functie is, aangezien het aantal mensen dat een toetsenbord en muis op hun Xbox heeft aangesloten waarschijnlijk erg klein zal zijn.

De verbeterde Discord-ervaring is nu beschikbaar voor Xbox Insiders. Het is momenteel niet duidelijk wanneer het voor alle Xbox-gebruikers zal worden gelanceerd, maar ik weet zeker dat we allemaal duimen dat het binnenkort komt.

Discord is niet de enige upgrade die Xbox krijgt. Microsoft en Apple hebben onlangs ook aangekondigd dat Apple Music nu beschikbaar is op Xbox.

READ  Xbox is bekritiseerd na een storing waardoor volledige games vier dagen onspeelbaar waren
Written By
More from Vanessa Hale
Star Wars Episode 1: Racer wordt dinsdag gelanceerd op Xbox One
Wanneer Star Wars, aflevering 1: Racer kwam uit op Nintendo Switch en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *