Dit is hoe je Google Play op de Huawei-telefoon zet

Huawei maakt goede telefoons, maar het spreekt ons in het Westen niet meer aan. Reden? De Chinese telefoonmaker mag nog steeds geen Google-diensten aanbieden op zijn nieuwe toestellen. Dit betekent dat er geen Gmail, geen Google Play app store en geen Google Maps is. Het klinkt vervelend, maar het is nog erger: ook grote apps als Tinder en Albert Heijn gebruiken Google Maps. Gelukkig is er hoop. Naast het feit dat Huawei enkele oplossingen heeft gevonden en zijn app store drastisch heeft uitgebreid, is er iets slims dat moet worden gedaan om Google Play te blijven opzetten.

Google Play op Huawei-telefoons

Wat het doet, is de Google Play-app laten denken dat het op de Huawei P30 staat, de laatste Huawei-telefoon met Google-services. U kunt vervolgens de Dual Space-app downloaden die u zowel in de Huawei App Gallery als in Google Play kunt vinden. Download het echter niet via Google Play of Huawei App Gallery, maar via deze link

U kunt het apk-bestand vervolgens buiten de bekende kanalen downloaden, dus u moet mogelijk één keer toestemming verlenen. Let op: Dit is een handeling op eigen risico en is dat nog steeds, omdat het in principe niet bedoeld is om losse apk-bestanden te downloaden, in plaats van in-store apps.

Dualspace downloaden

Als je Dualspace 3.2.7 hebt. Na het downloaden kom je direct in de Google Play Store, waar je kunt inloggen met je Google-account. U kunt vervolgens onder andere Gmail, Keep, Drive en Documenten downloaden en gebruiken. Het enige dat ontbreekt – en erg jammer – is de Google Maps-app. Er is een alternatief gebouwd voor deze zogenaamde bloemblaadjeskaarten. Het is niet hetzelfde, maar het lijkt erop. Het nadeel is dat de apps met locatieservices nog steeds niet werken, omdat deze apps Google Maps gebruiken in plaats van Petal Maps.

READ  Toestand! En speel oorlogsspelletjes op Android en iPhone

Als je dit liever niet allemaal doet, geen probleem, je hebt nog steeds toegang tot Gmail op je nieuwere Huawei-telefoon. Het is geen aparte app, maar een website in de browser (je kunt deze als snelkoppeling toevoegen aan je startscherm). Google Maps is op dit moment nog een uitdaging, maar als deze code wordt gehackt, nemen we natuurlijk contact met je op.

More from Madison Garrett

PS5-inventaris bij Walmart? Kijk hier of het is bijgevuld

Dit verhaal maakt deel uit van Kerstcadeaugids 2020, De cadeau-keuze van CNET...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *