Pixelmator Pro met een hele gave Photoshop-update

Pixelmator Pro heeft een grote update voor macOS ontvangen, die nu betere ondersteuning voor Photoshop-bestanden bevat. Deze bestanden kunnen nu beter worden gelezen en geschreven. Daarnaast kunnen deze bestanden geoptimaliseerd worden voor professionele applicaties die Apple zelf aanbiedt. De update is nu gratis te downloaden.

Het gaat om update 2.1.3, die vlak voor het weekend officieel werd uitgebracht. Gebruikers zullen enkele veranderingen opmerken in de manier waarop Photoshop-bestanden worden verwerkt. De technische tool van Pixelmator Pro was al bruikbaar op zogenaamde psd-bestanden, maar nu zou de ervaring veel beter moeten zijn dan voorheen. Dat is althans de belofte.

Pixelmator Pro verwerkt PSd-bestanden beter

Onderdeel van de nieuwe ervaring is de PSD-engine. Dit is het deel van Pixelmator Pro dat zich bezighoudt met het bewerken en lezen van Photoshop-bestanden. De motor maakt het gebruik van de tools niet alleen sneller en veiliger (zonder crashes deze keer), maar maakt het ook geavanceerder.

Pixelmator macOS cataline zijspan 001
Klik/tik om te vergroten. Screenshot: OMT / Raymon Mens

Het team zegt al meer dan een jaar aan de veranderingen te werken. Maar dit betekent dat er nu een breder begrip is van Photoshop-bestanden, wat een stabiele basis vormt voor toekomstige updates. Vormen worden bijvoorbeeld niet meer als lagen geladen, maar eigenlijk als vectorvormen.

Apple eigen pro-apps

Bovendien kunnen ze ook opnieuw worden geëxporteerd als vormen, in het kader van verbeterde compatibiliteit. Verder voegt de update ondersteuning toe voor gelaagde psb- en tiff-bestanden. Er is ook verbeterde ondersteuning voor effecten en je kunt lagen aanpassen. Hetzelfde geldt voor lagen die uit teksten bestaan.

Pixelmator ondersteunt nu Sidecar van macOS Catalina

Ten slotte kunnen Pixelmator Pro-gebruikers psd-bestanden exporteren voor gebruik in professionele Apple-apps. Denk bijvoorbeeld aan Final Cut Pro en Motion. DE-update Gratis te downloaden voor alle gebruikers van macOS-apps. Je hebt minimaal macOS 10.14.4 nodig.

Pixelmator

Reageer als eerste.

Reageer op het artikel:

Pixelmator Pro-update biedt betere ondersteuning voor Photoshop

READ  Poco X3 NFC Android 11-update uitgebracht: download hem nu
More from Madison Garrett

tvOS 14.3 beta beschikbaar: bugfixes voor Apple TV

Apple is begonnen met het testen van tvOS 14.3. De belangrijkste focus...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *