dit zijn de 5 beste gratis titels van dit moment

Android-games: dit zijn de 5 beste gratis titels van dit moment

WhatsApp, Zoom, Facebook, Instagram, Youtube, Buienradar, Tinder en de NOS-app. Dit is slechts een greep uit de tien, twintig of misschien wel dertig apps die je op je Android-smartphone hebt staan. Onder de meer dan 2,7 miljoen apps in de Google Play Store bevinden zich niet alleen functionele apps, maar ook apps met een beetje ontspanning: Android-games.

Gaming-apps voor smartphones worden steeds populairder. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld bijna 400.000 game-apps in de Play Store. Ben je op zoek naar een geweldige game in de Play Store, maar heb je geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Bekijk hieronder 5 goede Android-games.

Meest gedownloade Android-games: Surfers in de metro

Wie dacht dat Candy Crush Saga de meest gedownloade Android-game is, heeft het mis. Subway Surfers is nog vaker gedownload met meer dan 1,2 miljard (!) Downloads. Het doel van dit spel is in principe hetzelfde: het spel gaat eindeloos door en zorgt er dus snel voor dat je niet kunt stoppen met spelen.

Subway Surfers werkt simpel: in het spel vlucht je voor een politieman en zijn hond over de metrolijn en in de verschillende levels wordt dit natuurlijk steeds moeilijker. De game is gratis, maar er zijn bepaalde betaalde niveaus en aankopen die je in de app kunt doen.

Subway Surfers Android-spellen
Surfers in de metro (Afbeelding: Play Store)

Nog een enorm populaire Android-game: Clash of Clans

Een ander spel met honderden miljoenen downloads in de Play Store is Clash of Clans. Ken je deze Android-game nog niet? Dan is het zeker het proberen waard als je je verveelt op de bank.

Clash of Clans is eigenlijk een strategisch oorlogsspel waarin je je eigen team kunt samenstellen en het kunt leiden als je wilt. De ontwikkelaars achter deze app updaten hem regelmatig met nieuwe features, zodat de game nooit verveelt.

Clash of Clans Android-spellen
Clash of Clans (Afbeelding: Supercell)

Een soort Weerwolven maar dan op je smartphone: Kaart dief

De laatste Android-game uit deze lijst is een ‘kaartspel’ voor je smartphone. Dit spel is met name geschikt voor degenen die zeer fanatieke Weerwolven spelen en nu zonder medespelers thuis zitten vanwege de sociale afstandsregels. In Card Thief kun je dat nog een keer doen stiekem de boef zijn die je graag bent tijdens een spelletje Weerwolven.

In het strategische kaartspel is het de bedoeling om zoveel mogelijk te stelen en te verstoren zonder gepakt te worden. Dit klinkt wat vaag, maar iedereen kan dit spel leren. Maar of je ook de juiste tactieken bedenkt en beheerst, is een ander verhaal.

Kaart dief smartphone
Kaart dief (Afbeelding: Play Store)

Android-spellen voor een euro: Chameleon Run

Chameleon Run is echt een van die spellen die je ofwel erg fanatiek, erg nerveus of erg geïrriteerd maken. Het stelt je reactievermogen op de proef en niet iedereen is daarvoor gemaakt.

In supersnelle Android-game spring je over allerlei gekleurde platforms en mag je alleen objecten aanraken die jouw kleur hebben. Daarnaast kun je op verschillende manieren springen en kun je ook van kleur veranderen. Dit lijkt makkelijk, maar is veel pittiger dan het klinkt.

Star Wars: Knights of the Old Republic (ook bekend als ‘KOTOR’) is een klassieker rollenspel (RPG). Als je van Star Wars houdt en niet vies bent van een RPG, is deze game de jackpot. KOTOR is een van de beste RPG’s die er zijn en zeker een van de beste, zo niet de beste, Star Wars-games die er zijn.

We moeten iets bekennen: de smartphoneversie van deze game is ook niet gratis. Het staat sowieso in dit lijstje want, te oordelen naar de bijna 50.000 recensies in de Play Store, is het je geld zeker waard.

Ridders van de Oude Republiek
Ridders van de Oude Republiek (Afbeelding: Droidgamers)

Reageer op artikel:

Android-games: dit zijn de 5 beste gratis titels van dit moment

READ  Hoe krijg je 200 duizend dollar en een extra T-shirt in GTA Online Los Santos Tuners
Written By
More from Aubrey Mason

Surface Duo Killer – Samsung Galaxy Z Fold S is net gelekt

Als u veel geld uitgeeft aan onderzoek en ontwikkeling, wilt u die...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *