Xiaomi Mi 10 Pro Android 11-update nu beschikbaar: download deze nu

Heb je een Xiaomi Mi 10 Pro en wacht je op Android 11? Goed nieuws, want de update is nu beschikbaar! We laten u zien hoe u het moet installeren.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi rolt Android 11 uit voor de Mi 10 Pro

Xiaomi bracht eerder een bètaversie van Android 11 uit voor de Mi 10 Pro, maar nu komt het bedrijf met de officiële versie. Het is met andere woorden een ota-update over de lucht. Dit betekent dat u de nieuwe software rechtstreeks op uw smartphone kunt downloaden en installeren. Dit is hoe u te werk gaat:

  1. Open de instellingen op uw apparaat;
  2. Scroll naar ‘Systeem’;
  3. Tik op ‘Systeemupdates’.

Je zou de update nu moeten zien. Het updatebestand is maar liefst 2,8 GB groot, dus het is verstandig om het via wifi te downloaden. De installatie kan even duren, maar daarna profiteer je van alle voordelen die Android 11 met zich meebrengt.

Het is altijd goed om een ​​back-up van uw Android te maken voordat u een grote update installeert. In principe blijven alle gegevens op uw toestel bewaard, maar er kan natuurlijk iets mis gaan.

Tegelijk met Android 11 installeer je ook meteen de beveiligingsupdate van oktober 2020, zodat je beter beschermd bent tegen kwetsbaarheden. Daarnaast voert Xiaomi een aantal kleine verbeteringen door voor de camera’s.

Ga aan de slag met Android 11

Android 11 biedt een heleboel nieuwe functies en verbeteringen voor uw Xiaomi Mi 10 Pro. Deze versie van het besturingssysteem is bijvoorbeeld beter geschikt voor 5G. Verder heeft Google Android 11 privacyvriendelijker gemaakt. Zo kun je apps nu eenmalig toegang geven tot je locatie of camera, waarna deze toestemming automatisch wordt ingetrokken.

READ  LED Magazine - HEMA start met de verkoop van slimme LED lampen

Een leuke nieuwe feature zijn de chat-bubbels. Chat-apps die deze functie ondersteunen, laten gesprekken nu als een luchtbel op uw scherm zweven. Ook als u andere apps gebruikt. Die functie kenden we al van Facebook Messenger. Je hoeft de chat-apps niet elke keer te openen als je een bericht wilt typen.

Lees meer over Xiaomi

More from Madison Garrett

Muziek downloaden en nog 2 functies

Spotify rolt een update uit voor de desktop- en browserversie. Vanaf nu...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *