Dit zijn de beste apps om naar podcasts te luisteren

De podcast zit de laatste jaren in de lift en wordt door sommige journalisten gezien als het toevlucht. Deze vorm van luisteren wordt niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten steeds populairder. Welke apps zijn het beste om naar podcasts te luisteren? Je leest het hier.

Apple Podcasts

We trappen de lijst af met Apple Podcasts, een app waar je naar gratis podcasts en audioverhalen kunt luisteren. Alle genres komen aan bod: komedie, entertainment, nieuws en sport. Er zijn meer dan 1 miljoen verschillende shows en de app heeft in totaal meer dan 30 miljoen afleveringen. Voor de Apple-gebruikers onder ons: de app is compatibel met iCloud, dus je kunt op elk apparaat blijven luisteren waar je was gebleven.

Hyundai verwerft robothondenfabrikant Boston Dynamics voor $ 1,1 miljard

De Podcast-app

Net als Apple Podcasts is The Podcast App gratis te downloaden, maar ook zeer gebruiksvriendelijk voor iedereen. Je kunt gemakkelijk al je favoriete podcasts vinden, opslaan en beluisteren in deze gratis app. Het aanbod is enorm: van grote namen als The Daily en The Vergecast tot kleinere, meer intieme niche-podcasts. Nieuws, onderwijs, komedie, financiën, politiek, religie, misdaad en nog veel meer komen aan bod.

Google Podcasts

De tegenligger van de Apple Podcasts-app is deze app van Google. Google Podcasts is gratis en heeft net als Apple Podcasts een groot aanbod. Abonneer u op uw favoriete podcasts en luister er gemakkelijk naar, ontdek nieuwe genres of bezoek reeds bekende shows en afleveringen opnieuw. Met de verkenningsfunctie luister je naar aanbevolen programma’s die je nog niet kende. Handige functies: snelheid aanpassen, stiltes overslaan, wachtrijen, luistergeschiedenis, downloaden voor offline luisteren, meerdere apparaten synchroniseren en Google Assistent-ondersteuning.

READ  Configuratie kan niet worden gedownload op COD Mobile

NPO Luister

Ga even terug naar Nederlandse bodem met de NPO Luister-app, voor shows van voornamelijk binnenlandse afkomst. De app is gratis en de publieke omroepen met hun podcasts zijn erop terug te vinden, zoals BNN-VARA, EO, VPRO, Avro-TROS en KRO-NCRV. Deze app heeft offline downloadfuncties en je kunt verschillende shows volgen zodat je geen afleveringen mist. Ook de radioverslagen en uitzendingen zijn hier te vinden: NPO Radio 1, 2 en 3FM, 4, 5 en FunX.

Google test eindelijk de donkere modus voor desktopzoekresultaten

Spotify

We kunnen er natuurlijk niet omheen, de onbetwiste nummer één in podcasts is Spotify. Om 100% van deze service te genieten, is het waarschijnlijk het beste om je te abonneren op Spotify. Als dat niet het geval is, kunt u nog steeds kiezen uit een breed scala aan podcasts (hoewel af en toe onderbroken door advertenties). Podcasts krijgen hun eigen plek en podium op Spotify, je kunt shows volgen en downloaden, net als ze delen en in de wachtrij zetten. De afspeelsnelheid kan net als bij Google Podcasts worden versneld, waardoor stiltes minder lang duren en je sneller door een verhaal komt als je wilt.

More from Madison Garrett

iOS 14.6 beta en iPadOS 14.6 beta beschikbaar voor testers

Apple heeft de iOS 14-releases nog niet afgerond. Hoewel iOS 14.5 net...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *