Dit zijn de downloadsnelheden die u in Noord-Amerika kunt verwachten

(Krediet: Harris Wilson)

Geïnteresseerd in het vergelijken van de internetsnelheden van Starlink in de VS en Canada? Ookla, het bedrijf achter Speedtest, heeft het Zet buiten Downloadtarieven voor Starlink-gebruikers in Noord-Amerika en u merkt dat uw resultaten kunnen variëren.

Ookla gecontroleerd Bemiddelaar Resultaten downloaden Starlink-gebruikers hebben zich in het eerste kwartaal van 2021 aangemeld bij Speedtest.net.

Krediet: Ookla

Uit het onderzoek blijkt dat de downloadsnelheden van Starlink kunnen variëren, wat consistent is met de eerdere resultaten van Ookla. “In de VS varieerden de gemiddelde downloadsnelheden van Starlink in het eerste kwartaal van 2021 van 40,36 Mbps in het District of Columbia, Oregon tot 93,09 Mbps in Shasta County, Californië”, zegt het bedrijf.

Interessant genoeg vergeleek Ookla ook de snelheden van Starlink met bestaande internetproviders op provinciaal niveau. In sommige gevallen was de verbetering dramatisch. In Tahama County, Californië, levert Starlink bijvoorbeeld 545,6% snellere downloadsnelheden dan de concurrentie.

Kaart van Ookla

Krediet: Ookla

Elders waren de snelheden van Starlink echter “een teleurstelling”, zegt Ookla. In Clay County, Missouri, biedt de service 67,9% langzamere snelheden dan concurrerende providers. Clay County – waartoe ook Kansas City, Missouri behoort – heeft internetproviders voor glasvezel. Het is dus misschien niet de beste vergelijking die op districtsniveau kan worden gemaakt.

In Canada varieerden de gemiddelde downloadsnelheden van Starlink van 53,6 Mbps in Ontario tot 80,6 Mbps in Saskatchewan.

Kaart van Ookla

Krediet: Ookla

Ookla vergeleek de Starlink-snelheden met de huidige serviceproviders in het land. Het is echter belangrijk op te merken dat de Canadese provincies veel groter zijn dan de Amerikaanse provincies en dus meer concurrentie hebben.

READ  Final Fantasy 7 Remake Brave Exvius Collaborate voor Mobile Game Event

Kaart van Ookla

Krediet: Ookla

“In Saskatchewan en Manitoba rapporteerden Starlink-klanten gemiddelde downloadsnelheden van 59,6% en 38,5% sneller dan alle andere vaste breedbandproviders samen. In Quebec waren de gemiddelde downloadsnelheden ongeveer gelijk, met Starlink die slechts 3,4% langzamer presteerde. In British Columbia, Alberta , Ontario en New Brunswick, aan de andere kant, waren de gemiddelde downloadsnelheden voor Starlink respectievelijk 20,9%, 24,2%, 29,5% en 40,7% langzamer dan bij andere vaste breedbandproviders “, zegt Ookla.

Een andere factor die het bedrijf onderzocht, was de latentie van Starlink. Over het algemeen heeft Ookla een bestand gevonden Bemiddelaar De latentie is altijd hoger geweest dan die van aanbieders van vast breedband, wat te verwachten is. Starlink werkt door internetgegevens van satellieten in een baan om de aarde naar een schotel in het huis van de abonnee te sturen. Als gevolg hiervan duurt het verzenden van internetgegevens meestal langer in vergelijking met een glasvezelkabel of een lokaal mobiel signaal.

Starlink-latentiekaart

Krediet: Ookla

“Gemiddelde latentiewaarden werden waargenomen op Starlink van 31 ms (Kittitas County, Washington) tot 88 ms (Otsego County, Michigan)”, zegt Ookla. “Ter vergelijking: de gemiddelde responstijdwaarden voor alle andere serviceproviders samen varieerden van 8 ms (Fairfax County, Virginia) tot 47 ms (Davis County, Kentucky).”

De latency-snelheden van Starlink zijn echter aanzienlijk beter dan die van andere satellietinternetproviders. In november diende Ookla gegevens in bij PCMag waaruit bleek dat zijn concurrenten HughesNet en Viasat’s Exede gemiddeld 728 ms en 643 ms aan latentie hadden.

Starlink is ook nog in bèta, dus er wordt aan gewerkt. De satellietinternetdienst belooft echter in de loop van de tijd sneller te worden. SpaceX is bijvoorbeeld van plan om de downloadsnelheden van de service later dit jaar te upgraden naar 300 Mbps. Het vermogen om deze snelheden bij regelmatig dagelijks gebruik aan te houden, is echter een andere zaak. Het bedrijf kijkt ook naar snelheden van 1 gigabit per seconde en vervolgens 10 gigabit per seconde zodra SpaceX de technologie optimaliseert en meer satellieten in een baan om de aarde lanceert.

READ  WWE Undefeated mobiele game wordt volgende maand uitgebracht

“De Starlink (Elon) Musk-ervaring is absoluut geweldig, en we juichen elke poging toe om de plattelandsbevolking beter van dienst te zijn”, schreef Ookla in de blogpost. “Het is echter duidelijk de begindagen van Starlink. We zullen kijken hoe de prestaties verbeteren naarmate er meer satellieten worden gelanceerd en meer gebruikers zich bij de dienst aansluiten.”

(Openbaarmaking: Ookla is eigendom van het moederbedrijf van PCMag, Ziff Davis.)

Written By
More from Eda Greene

Spotify voegt eindelijk offline muziekdownloads toe aan Apple Watch

Spotify voegt de mogelijkheid toe om afspeellijsten, albums en podcasts naar Apple...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *