Dit zijn de nieuwe functies

Het is tijd voor de Big Mac 2022-update! macOS Ventura is nu beschikbaar om te downloaden. In dit artikel lees je over de nieuwe functies van macOS 13.

Lees verder na de aankondiging.

MacOS Ventura downloaden: zo doe je het

de nieuwe macOS Ventura Het werd al in juni aangekondigd, maar daarna kunnen we eindelijk de grote Mac-update installeren. Het volgt macOS Monterey op en brengt veel nieuwe functies naar je Mac. Er is ook een wijziging in het ontwerp.

Voordat u macOS Ventura gaat installeren, raden we u aan een bestand te installeren Maak een back-up van je Mac. De kans dat er iets misgaat tijdens de installatie is klein, maar zo weet je zeker dat je nog terug kunt. Zorg ook voor voldoende opbergruimte.

Zo download je macOS Ventura:

  1. Klik linksboven op  en selecteer Systeemvoorkeuren;
  2. Klik op de knop “Software-update”;
  3. Wacht tot macOS Monterey hier verschijnt en klik op “Bijwerken”;
  4. Wacht tot het downloaden is voltooid en volg de stappen op het scherm.

Deze Macs ondersteunen macOS 13 Ventura

Niet alle Macs die macOS Monterey gebruikten, kunnen nu Ventura gebruiken. Onder andere de MacBook Air, MacBook Pro en iMac uit 2015 en 2016 zitten vast in Monterey. Deze Macs ondersteunen macOS Ventura:

macOS Ventura: wat is er nieuw

De nieuwe macOS Ventura brengt allerlei nieuwe functies naar je Mac. Opvallend is de theatermanager. Dit is een nieuwe manier om uw vensters te beheren. Via het Control Center activeert u de modus, die uw applicaties en vensters groepeert in een privéweergave. Deze functie heeft ook zijn weg gevonden naar: iPad OS 16-besturingssysteem.

Een andere opmerkelijke verandering is Systeemvoorkeuren, dat nu Systeeminstellingen wordt genoemd. De nieuwe naam komt met een groots herontwerp, waardoor de look meer in lijn komt met de Instellingen-app voor iPhone en iPad.

Bovendien zijn standaardapplicaties geüpdatet. In Ventura is het mogelijk om via de Mail-app verzonden mail ongeldig te maken. En stuur je een e-mail zonder bijlage, dan waarschuwt de app je. Nieuw in Safari zijn Shared Tab Groups, die geopende tabbladen synchroniseert met ieders apparaat.

Een andere coole functie van macOS Ventura is: Continuïteitscamera. Hiermee gebruik je je iPhone als webcam voor je Mac. Dit verbetert de kwaliteit van je videogesprekken en is ook een welkome functie voor Mac-gebruikers met een externe monitor zonder camera.

More from Madison Garrett
Update Waddenzee Recreant App | Rijkswaterstaat
Geplaatst op: 6 mei 2021, 9:38 uur Laatste update: 6 mei 2021...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *