Doe voorzichtig! Dit zijn de grootste verbruikers van gegevens over vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent onverwachte kosten door dataverbruik dat op je pakket uitgaat. Dit is het ergste.

Langer en het zomerweer begint. We kunnen dan weer met een groep op vakantie, mits er geen rood icoontje is. Aan de andere kant kan de mogelijkheid om eindelijk een lange reis terug te maken worden vernietigd door een verbruikt datapakket. Dus vandaag is er een goede lijst met niet-gegevensvriendelijke vakantie-apps die er zijn. We hebben de belangrijkste boosdoeners onderverdeeld in drie categorieën, samen met oplossingen om extra kosten te vermijden. Goede reis!

De drie die grote hoeveelheden data verbruiken

stromen

Veruit de grootste dataconsument om naar te kijken Inhoudsstroom Op vakantie. Services zoals Netflix, Amazon Prime, HBO en Disney Plus hebben meerdere gigabytes per uur nodig om inhoud te bekijken. Wil je ‘s avonds je favoriete show in de tent of’ s middags op het strand kijken, dan zijn er twee mogelijkheden.

  • Stel de videokwaliteit zo laag mogelijk in. Met de instellingen kun je ervoor kiezen om bij bijna elke videoservice de content in lage kwaliteit te bekijken. Zo gebruik je volgens Netflix maar 1 GB voor elke 4 uur streaming content van lage kwaliteit. De hoogste kwaliteit verbruikt 1 GB per uur.
  • Als alternatief kunt u de inhoud meestal ook downloaden. De services hebben een “beter vóór” -datum voor de gedownloade inhoud. Maar op deze manier kun je via wifi ook echt iets leuks downloaden, zodat je pakketje binnen een paar dagen niet af gaat. Kijk hier voor een uitgebreide Netflix-downloadgids.
READ  Bol.com geeft duizenden klanten € 15 cadeau: "Ik wist niet wat ik zag"

Sociale media

Sociale media zijn ook echte dataconsumenten. Op het eerste gezicht zou je kunnen zeggen dat het maar wat tekst en plaatjes zijn. Maar omdat je door veel inhoud scrolt – om nog maar te zwijgen van films – eet je De sociale netwerksite FacebookEn Twitter- en Instagram-gegevens.

Met de instellingen kun je ervoor zorgen dat de grootste boosdoener, de video’s, niet meer automatisch wordt ingeschakeld wanneer er verbinding is via mobiele data. Controleer dus voordat je op vakantie gaat al je sociale media om video’s automatisch te stoppen.

Muziek

Eindelijk is er muziek. Inclusief Apple Music, Spotify Maak het mogelijk om offline muziek te downloaden en te beluisteren. Omdat muziek meestal heel weinig opslagruimte nodig heeft, is het altijd beter om al je favoriete muziek te downloaden.

U kunt de kwaliteit van het streamen van muziek ook aanpassen via de respectieve applicatie-instellingen. Hoe lager de kwaliteit, hoe minder datagebruik. Het verschil is voor de gemiddelde luisteraar nauwelijks merkbaar.

More from Madison Garrett

Ubisoft Connect brengt cross-save naar alle nieuwe Ubisoft-games, zoals Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft heeft vandaag aangekondigd dat het wordt gelanceerd Ubisoft Connect, een online...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *