Download 10.000 van de eerste muziekopnamen ooit gemaakt, met dank aan de University of California – Santa Barbara.

Drie minuten met zanger / Arthur Collins, SH Dudley en Old Town. Edison-record. 1899.

Lang voordat vinylplaten, cassettebandjes, cd’s en mp3’s verschenen, beleefden mensen voor het eerst audio-opnamen via een ander medium – via cilinders gemaakt van aluminium folieEn was- en kunststof. De afgelopen jaren hebben we 19e-eeuwse cilinderopnamen ge├»ntroduceerd waarmee je stemmen kunt horen Leo TolstoyEn TsjaikovskiEn Walt WhitmanEn Otto von Bismarck en andere historische figuren. Deze opnames werden oorspronkelijk opgenomen en afgespeeld op een grammofooncilinder die in 1877 door Thomas Edison was uitgevonden. Maar blijkbaar waren dat slechts een handvol cilindrische platen die aan het begin van het tijdperk van opgenomen geluid werden gemaakt.

bedankt voor de UC Santa Barbara audio-archiefU kunt nu een digitale collectie van meer dan 10.000 cd-opnamen downloaden of streamen. “Deze doorzoekbare database bevat allerlei soorten opnames gemaakt van het einde van de 19e eeuw tot het begin van de 20e eeuw, waaronder volksliederen, vaudeville-acts, klassieke en operamuziek, komische monologen, etnische en buitenlandse opnames, toespraken en lezingen”, zegt UCSB. Ook vind je in archieven Een aantal “persoonlijke opnames” of “home wax-opnames” thuis gemaakt (in tegenstelling tot platenmaatschappijen) door gewone mensen.

Als je naar deze pagina gaatOpnames zijn netjes gecategoriseerd op genre, instrument, thema/onderwerp en etniciteit/land van herkomst. U kunt bijvoorbeeld naar bestandsopnamen luisteren JazzEn Hawaiiaanse muziekEn de operaEn Viool deuntjes. Of luister naar opnames met een extensie mandolineEn gitaarEn doedelzak En banjo. Bovendien zijn ze gerangschikt op onderwerp Afspeellijsten hier.

gesponsord Universiteit van Californi├ź Santa Barbarade archieven Ondersteund door financiering van Instituut voor museum- en bibliotheekdienstenGrammy Foundation en andere donateurs.

READ  Tonen Verberg updates tool wushowhide.diagcab Downloadlink is uitgeschakeld

Luister hierboven naar een opname van “Three Minutes with the Minstrels” van Arthur Collins, uitgebracht in 1899. Daaronder staat “Alexander’s Ragtime Band Midelli”, met het banjospel van Fred Van Eps, uitgebracht in 1913.

Als u zich wilt aanmelden voor de gratis Open Culture e-mailnieuwsbrief, Vind ze hier.

Als je de missie van Open Culture wilt ondersteunen, overweeg dan dit Doneer op onze site. Het is moeilijk om 100% te vertrouwen op advertenties en op bijdragen U helpt ons om de beste gratis educatieve en culturele materialen te blijven bieden aan leerlingen overal ter wereld. U kunt bijdragen via PayPalEn patroonen Venmo (opencultuur). encryptie. Bedankt!

Opmerking: een eerdere versie van dit bericht verscheen in 2015 op onze site.

Gerelateerde inhoud:

Hoor zangers van de Metropolitan Opera hun stemmen opnemen op traditionele wascilinders

Een flesje bier wordt omgetoverd tot een 19e eeuwse Edison-cilinder en speelt geweldige muziek

Scantechnologie stelt onderzoekers in staat om ontbrekende originele talen uit oude wascilinderopnamen te herstellen

Written By
More from Eda Greene
NFL 2020: hoe Buccaneers vs. Lions, 49ers vs. Cardinals vandaag zonder kabel te bekijken
Ondanks COVID-19 uitbraken die ervoor zorgden dat een handvol teams hun schema’s...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *