Georgetown versloeg DePaul en verloor 29 wedstrijden in de Big East

Georgetown brak dinsdagavond een 29-game lost streak tegen Big East-tegenstanders met een 81-76 overwinning op DePaul.

De Hoyas (6-15, 1-9) wonnen hun eerste Big East-wedstrijd sinds 13 maart 2021 – de Conference Championship-finale tegen Creighton – waarmee een einde kwam aan de langste slip in de geschiedenis van de conferentie. Hun meest recente overwinning in het reguliere seizoen in de Big East was 2 maart 2021 tegen Xavier.

Met de overwinning van dinsdag maakte Georgetown ook een einde aan de 10-game lost streak van dit seizoen.

Primo Sporen Hij scoorde 21 punten en droeg ook zes assists bij voor de Hoyas. oke oke oke oke Scoorde 12 punten en voegde zes rebounds en vier blokken toe Brandon Murray 12 punten gescoord.

Bus coach [Patrick] Ewing bleef de boodschap benadrukken, blijf gewoon vechten, blijf geloven. Sommige van de punten die hij maakte, zei hij, waren de trots en vreugde van het dragen van een Georgetown-trui. “Dat zijn slechts een paar dingen die belangrijk zijn voor ons programma, dus je moet gewoon blijven vechten en blijven geloven in onze teamgenoten en onze coaches. Ik denk dat dat de reden is waarom we vanavond hebben gewonnen.”

De Spurs scoorden negen punten in de eerste helft en Georgetown ging de tweede helft in met een achterstand van 37-36. Georgetown gebruikte een 10-0 voorsprong in de tweede helft om een ​​voorsprong van 12 punten op te bouwen op 75-63 met nog 1:39 te gaan.

De Hoyas verloren vorig seizoen 19 wedstrijden in het reguliere seizoen in de Big East, terwijl ze in totaal 6-25 gingen, inclusief een winning streak van 21 wedstrijden. Ze verloren ook hun laatste Big East reguliere seizoenswedstrijd in 2020-21, voordat ze een schokkende run van vier wedstrijden gingen spelen in Madison Square Garden in New York om de titel van het conferentietoernooi te claimen. Hierdoor kon het team tijdens de belegerde ambtstermijn van Ewing deelnemen aan het enige NCAA-toernooi.

READ  Nintendo Switch's games met een lagere resolutie getest - en hoe een nieuwe generatie next-gen de beeldkwaliteit kan verbeteren

DePaul sloot af als wegfavoriet met 1,5 punt, wat pas de derde keer in de afgelopen 15 seizoenen markeerde dat hij een wegfavoriet was in Big East-spel (meest recente voorbeeld: vorig seizoen in Georgetown).

“We hebben een geweldige groep jongens in de kleedkamer die niet opgeven, ‘zei Spears. “Van het begin tot het begin van de bank met onze aanvoerder aan mijn rechterkant.” “Ik denk dat het met de mannengroep die we in de kleedkamer hebben makkelijker is dan jullie denken, want onze kleedkamer is erg solide.”

Aanstaande zondag speelt Georgetown St. John’s.

ESPN Stats & Information en The Associated Press hebben bijgedragen aan dit rapport.