Download escape room over duurzame energie voor basisschoolkinderen | Nieuwsbericht

Nieuwsbericht | 09-11-2020 | 09:00

Windturbines en zonnepanelen worden een belangrijk onderdeel van onze duurzame energievoorziening. Maar wat doen ze precies? En hoe werkt het? Als antwoord op deze en nog veel meer vragen is er een escape room ontwikkeld voor kinderen in de bovenbouw. Daarin worden ze spelenderwijs meegenomen in wat duurzame schone energie is en hoe het werkt. In een paar weken tijd is de escape room al gedownload door bijna 350 klassen door heel Nederland.

Nederland schakelt over op energie uit duurzame bronnen; zoals de zon en de wind. Windmolens verschijnen in ons land en op zee. En dat is nodig, want Nederland verbruikt nog veel elektriciteit. Daarnaast zijn er veel nieuwe mensen nodig om te werken aan de ontwikkeling, bouw en onderhoud van windturbines.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil kinderen daarom vertellen wat duurzame schone energie is en hoe het werkt. Kinderen moeten veel puzzels oplossen met als doel de stilstaande windturbine weer te laten draaien.

Door escaperoom

Kinderen leren het beste door te doen. Daardoor kunnen ze een spannende escape room spelen waar een 9-cijferige code gekraakt moet worden. Het spel begint met een briefje in een fles die de leraar op het strand heeft gevonden. De notitie bevat instructies en uitleg. Hoofdrolspelers Windson en Ciara kwamen vast te zitten in een windturbine en sloten deze per ongeluk af. Ze kunnen het alleen opnieuw uitvoeren met behulp van een code.

Win een LEGO-windmolen

Klassen die de puzzels hebben opgelost en de code correct hebben ingevoerd via de website maken kans op een bouwpakket van een grote LEGO windmolen. De drie winnende scholen uit de eerste ronde worden eind november bekend gemaakt.

READ  Deze smartphones hebben een Android-beveiligingsupdate gekregen

Tweede ronde voor aanmeldingen

De tweede ronde voor het aanvragen van de escape room loopt van 27 oktober tot en met 20 november. Een deel van het pakket wordt per post ontvangen. Via de website www.vanwindnaarwatt.nl docenten kunnen de handleidingen downloaden voor de lessen en het materiaal dat ze nodig hebben.

More from Madison Garrett

Het aantal DDoS-aanvallen op online klaslokalen is explosief toegenomen

DDoS-aanvallen op online klaslokalen zijn dit voorjaar exponentieel gegroeid in vergelijking met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *