Beheer privacy-instellingen op iPhone en iPad

Zodra je toegang hebt verleend tot je agenda, foto’s, locatie en andere informatie, blijft de app zoeken in de gedeelde gegevens. Het is echter mogelijk om de toegang tot uw privégegevens op een later tijdstip te weigeren. Daarnaast moet je rekening houden met ad-tracking, waarmee apps een profiel voor je kunnen maken.

Gegevens delen met apps

Applicaties kunnen onder meer toegang vragen tot de volgende gegevens:

  • Plaats
  • adresboek contact)
  • Agenda
  • herinneringen
  • Afbeeldingen
  • Bluetooth
  • microfoon
  • Bewegingsactiviteit (iPhone 5s en hoger)

Wil je liever geen app gebruiken voor deze gegevens? Dan kunt u dit uitschakelen via de iOS-instellingen. Dit doe je hieronder instellingen > Privacy. Kies dan bijvoorbeeld een van de items agenda. Onder elk item staan ​​de apps die momenteel toegang hebben tot die informatie. Door de schakelaar om te draaien, ontzeg je app-toegang.

Niet elke iOS-app staat vermeld in het Privacyoverzicht. Apps moeten expliciet om toegang tot uw gegevens vragen voordat ze ook in de lijst worden opgenomen.

Privacylabel bij apps

Naast het bieden van toegang tot informatie uit apps en andere hulpprogramma’s, kunnen apps ook allerlei andere gegevens verzamelen, zoals zoekgedrag. Voordat u een app downloadt, kunt u in de App Store zien welke gegevens de app gebruikt en met wie deze wordt gedeeld. Dit is te zien in het privacylabel.

Gmail-app nu met privacylabel

Na het downloaden moet je vaak expliciet toestemming geven voor het gebruik van bepaalde gegevens. Maar je hebt niet altijd een overzicht van de (externe) partijen waarmee data wordt gedeeld.

terugwinning

onderstaand Instellingen > Privacy > Volgen Vind je een sleutel Sta het volgen van verzoeken van apps toe. Als dit is ingeschakeld, kunnen ontwikkelaars toestemming vragen om allerlei informatie te raadplegen. Adverteerders kunnen u dan gerichter aanspreken als doelgroep.

Stel applicatie-tracking in met verzoeken.

Als u IDFA uitschakelt, krijgt u helemaal geen verzoeken meer.

More from Madison Garrett

College voetbalwedstrijden vandaag op tv (zaterdag 10 april)

Nu March Madness voorbij is, kunnen sportfans op de universiteit weer naar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *