Download Sundur-trilogie “To The Top” (Remix feat. Keith Lawrence & Kicker Dixon)”

De download van deze week is afkomstig van het duo Sundur. Je hebt zeven dagen om “To The Top (Remix feat. Keith Lawrence & Kicker Dixon)” te downloaden.

Sondor | foto met dank aan

Uit het persbericht:

Stel je een geporteerde wereld voor waar Beth Gibbons uit een slecht verlichte grot strompelt in een desolate, opmerkzame maar kronkelige toekomst, waar liederen van afsluiting en triomf weergalmen, en waar onsamenhangende geluiden rusten op geweven samples, soms somber maar altijd effectief. Ergens daarbuiten is er muziek die een record is van en naar moeilijke tijden, het resultaat van door quarantaine veroorzaakte herbeoordeling en opnieuw ontwaken. In het IJslands betekent SUNDUR ‘weg’.

Dit was een “Covid-project”, uitgevoerd met vrijwel geen contact tussen twee kunstenaars die niet bekend waren met elkaars eerdere werk, en binnen een paar maanden voltooid met weinig communicatie na de vergadering (elders) online. Het beperkte contact was opzettelijk, een ervaring die de pandemie heeft gedefinieerd als deze deze niet ondersteunt. Over hoe het proces evolueerde, zegt DJ Platurn: “SUNDUR begon niet noodzakelijk als een enkele lineaire visie. Het doel was om rustige muziek te maken, maar niet noodzakelijkerwijs van een bepaald genre. Vanaf het begin hadden we een wederzijds begrip van het belang om deze nummers organisch tot leven te laten komen. Door muziek die ruimte en tijd te geven, en door aan elk nummer laag voor laag te werken, werd het uiteindelijk iets geheel eigens.’ Met decennia in het veld is dit een duidelijke afwijking van zijn eerdere werk.

Savannah Lancaster, wiens emotionele zang een basale complexiteit heeft, heeft ook een voorliefde voor de illustratieve teksten die de muziek begeleiden. De singer/songwriter begon op zevenjarige leeftijd met zanglessen en schreef kort daarna. “Meestal schrijf ik eerst de teksten en werk dan de melodieën en akkoorden op de gitaar door om de structuur en ruggengraat van het nummer te vormen”, zegt Savannah, die de helft van het album in haar kast thuis heeft opgenomen. “Sinds Plathorne me zijn ritmes stuurde, was de aanpak echter precies het tegenovergestelde; deze keer kreeg ik de taak om de melodieën en woorden te vinden die pasten bij de muziek die al voor me lag.”

READ  Download de nieuwe Smart911-app | Nieuws, Sport, Banen

Savannah (Filipijns buiten Los Angeles) en Plathorne (de baai, via IJsland) bieden daar ergens muziek, 12 nummers met geweven melodieën en schilderachtige achtergronden, in tegenstelling tot de groep grootheden die hen voorafging – Thevery Corporation en Salt, knikt naar een vroeg massaal offensief Zelfs een vleugje lucht. Veel lagen vanuit esthetisch en conceptueel oogpunt. Je kunt SUNDUR gemakkelijk zien openen voor mensen als Khruangbin of Phantogram.

Een onwaarschijnlijke verbintenis in onverwachte tijden, vatten de twee hun samenwerking als volgt samen: “Ergens is muziek die een ode is aan veerkracht. Met overal hints van jazz, folk, soul, funk en ballroom, is het album grotendeels experimenteel. De teksten gaan over Thema’s eenzaamheid, woede, verdriet, spijt en liefdesverdriet. Er is een degelijkheid met een gevoel van hoop en verheffing. Uiteindelijk een reflexieve plaat die slaat op de vele emoties die de mensheid gedurende het hele jaar 2020 heeft ervaren en verder.”

Dankzij de steun van leden zijn verhalen zoals u zojuist hebt gelezen mogelijk! Your Gift Today houdt Milwaukee Radio onafhankelijk, waardoor we de muziek en verhalen die u leuk vindt kunnen blijven delen.

Written By
More from Eda Greene
Red Dead Redemption 2 Update 1.27: Releasedatum, downloadgrootte, patch-opmerkingen en alles wat je moet weten
Red Dead Redemption 2 zal naar verwachting de volgende 1.27-update ontvangen, aangezien...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *