Downloadbug voor PlayStation 5 – de oplossing

De nieuwe PlayStation 5 heeft een vervelende downloadbug. Dit is een oplossing die u zelf kunt implementeren.

De editors van Apparata zijn ook zelf tegen de vervelende PlayStation 5-downloadbug gestuit. Het downloaden van Call of Duty: Black Ops Cold War ging niet goed. Dit gebeurde toen deze bug nog niet wereldwijd bekend was. U kunt zich voorstellen dat ondergetekende er niets van begreep.

Wat is er aan de hand?

Je probeert een item uit de PlayStation Store te downloaden. In ons geval Call of Duty: Black Ops Cold War. Er verschijnt een bericht dat de download is gestart, maar er verschijnt niets in het menu. Je gaat terug naar de PS Store, waar echt staat dat de download klaar is om te downloaden. Dan zit je in een bug die je niet meer kunt oplossen. U kunt de download niet annuleren en het downloaden van andere items is er niet meer. En daar ben je met je goede gedrag.

Downloadbug voor PlayStation 5 – de oplossing

Tot op heden heeft Sony dit probleem nog niet opgelost. Voor ons Nederlanders is dit geen ramp. De officiƫle lancering van de PlayStation 5 in Nederland is pas op 19 november. Mocht het bedrijf tot dan geen oplossing voor dit probleem hebben, dan hebben wij hier de oplossing voor je. Helaas is het waar dat er een reset moet plaatsvinden. Maar maak je geen zorgen, dat is niet zo ernstig als het klinkt.

Je PS5 zou terug moeten gaan naar de fabrieksinstellingen. Als je geen persoonlijke instellingen hebt gemaakt, maakt dat weinig uit. De PS5 wordt opnieuw opgestart en het enige wat je hoeft te doen is de DualSense koppelen en weer inloggen op PlayStation Network. Heeft u persoonlijke instellingen – bijvoorbeeld met betrekking tot privacy, audio of video – dan moet je helaas alles resetten. Bekijk dus goed uw persoonlijke instellingen voordat u de reset uitvoert. Dan kun je alles supersnel instellen na het resetten.

  • Ga naar Instellingen
  • Ga naar Systeem
  • Ga naar Reset-opties
  • Klik op Je console resetten
  • Klik op Reset
READ  Home copy belasting duurder, telefoon verkopers willen systeem veranderen

Geniet binnen een uur weer van gamen

Is de reset gelukt? Top! En nu wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer gaan gamen. Sluit indien mogelijk een netwerkkabel aan op de PS5. Ga dan naar de bibliotheek waar je al je games kunt vinden. Selecteer ze een voor een en download ze. Met een snelle internetverbinding via kabel en 4 digitale PS5-games zou je binnen een uur weer terug moeten zijn naar de oude. En de bug is verholpen! Dit artikel is geschreven op basis van onze eigen ervaring.

More from Madison Garrett

Bekijk Heavenly Sword met 4K en 60 fps in de RPCS3-emulator

De RPCS3-emulator wordt regelmatig bijgewerkt, en door sommige van die updates kunnen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *