Downloaden: Quantum Pressure, een AI-model voor het bouwen van games

Downloaden: Quantum Pressure, een AI-model voor het bouwen van games

Hoe wetenschappers kwantumdruk gebruiken om de grenzen van hun sensoren te verleggen

Wanneer twee zwarte gaten naar binnen draaien en botsen, schudden ze het weefsel van de ruimte, waardoor rimpelingen in de ruimtetijd ontstaan ​​die honderden miljoenen lichtjaren kunnen afleggen. Sinds 2015 observeren wetenschappers zogenaamde zwaartekrachtgolven om hen te helpen fundamentele vragen over het universum te bestuderen, waaronder de oorsprong van zware elementen zoals goud en de snelheid waarmee het universum uitdijt.

Maar het detecteren van zwaartekrachtgolven is niet eenvoudig. Tegen de tijd dat ze de grond bereikten, waren de rimpelingen in vrijwel stilte verdwenen. Onze detectoren moeten bewegingen waarnemen op de schaal van tienduizendsten van de breedte van een proton om kans te maken. Ze gevoeliger maken is een grote uitdaging. Natuurkundigen zeggen dat een nieuwe aanpak zou kunnen helpen: kwantumdruk.

Deze technologie zou ook kunnen helpen bij het creëren van nauwkeurigere magnetometers, gyroscopen en klokken met potentiële toepassingen voor navigatie. Commerciële en militaire technologische vernieuwers zijn zich ook gaan verdiepen in kwantumcompressie: de Canadese startup Xanadu gebruikt het in zijn kwantumcomputers, en afgelopen najaar kondigde DARPA Inspired aan, een programma om kwantumcompressietechnologie op een chip te ontwikkelen. Meer te weten komen.

—Sophia Chen

Het nieuwe generatieve model van Google DeepMind maakt Super Mario-achtige games helemaal opnieuw

Nieuws: Het verbazingwekkende generatieve model van OpenAI Sora verlegt de grenzen van wat mogelijk is met tekst-naar-video-conversie. Nu brengt Google DeepMind ons tekst-naar-videogames.

Hoe het werkt: Het nieuwe model, genaamd Genie, kan een korte beschrijving, een handgetekend diagram of een foto gebruiken en er een speelbaar videospel van maken in de stijl van klassieke 2D-platformgames zoals Super Mario Bros. Maar verwacht geen snelle dingen. Games draaien op 1 frame per seconde, vergeleken met 30-60 frames per seconde in de meeste moderne games.

READ  CUET PG-toegangskaart 2023 is vrijgegeven op cuet.nta.nic.in, Download link hier | competitieve examens

waarom maakt het uit: Hoewel Genie nooit zal worden uitgebracht, kan het op een dag worden omgezet in een hulpmiddel voor het maken van games. Het zou ook het vakgebied van de robotica kunnen helpen vooruitgaan. Lees het volledige verhaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *