Draakje Phos voor extra troeven naar Gent als kindvriendelijke reisbestemming

De app is beschikbaar in vijf talen. Download vanaf maandag 28 februari 2022, de start van de krokusvakantie.

De vernieuwde app Draakje Phosfor biedt gezinnen met kinderen een interactieve speurtocht door Gent in het kielzog van het draakje Phosfor. De app is beschikbaar in vijf talen. Download vanaf maandag 28 februari 2022, de start van de krokusvakantie.

Stad Gent lanceerde enkele jaren geleden de app Draakje Fosfor. De app, die destijds alleen beschikbaar was via een online gameplatform, was een succes, maar is inmiddels wat verouderd. Daarom blies de stad Gent het project nieuw leven in. De app is nu opnieuw ontworpen en beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. De app is vanaf 28 februari te downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store.

Laagdrempelig familietoerisme is een van de pioniers van het “toerisme van de toekomst” in Gent. We bevestigen dit nogmaals met de gratis Draakje Fosfor app. Onze eerste jonge testers waren al erg enthousiast.

Bram van Breykvelt, lid van de Local Tourism Board

De vernieuwde app biedt gezinnen met kinderen een interactieve speurtocht door Gent. Ze gingen twee uur lang op zoek naar zijn ontbrekende bril met de fosforhoudende draak. De tour brengt ze naar vele mooie plekken in de stad en onderweg kunnen ze opdrachten uitvoeren en punten verzamelen. Op het einde wacht een leuke verrassing. Dit speurtochtspel is ontworpen voor kinderen van 5 tot 12 jaar, maar het is leuk voor alle leeftijden.