Drie daarvan: griezelige locaties in games

Ik durf te zeggen dat ik niet echt bang ben. Gelukkig, want dat zou betekenen dat ik niet veel goede spellen had kunnen spelen. Hoewel het vertederend is om te zien hoe doodsbang iemand kan zijn van een spel, is het niet Rudy? Dat wil niet zeggen dat videogames geen bepaalde enge sfeer kunnen hebben waardoor je hackles overeind blijven staan. Ik heb al aardig wat games mogen spelen in mijn rijke gamecarrière en een aantal locaties is me echt bijgebleven vanwege de griezelige en angstaanjagende sfeer die daar hing. Daarom neem ik je mee naar de drie meest griezelige locaties die bij mij zijn gebleven.

The Bottom of the Well in The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Over het algemeen had ik weinig problemen met The Legend of Zelda: Ocarina of Time, maar er waren een paar locaties die me bijbleven vanwege de griezelige sfeer. Degene die het meest bij me is gebleven, is The Bottom of the Well. Deze locatie is niet alleen eng, maar ook omringd door enge wezens. Een van hen is de vijand Dead Hand en als je hem ziet, begrijp je waar zijn naam vandaan komt. Deze modderzak heeft voldoende handen die je bij de nek grijpen. Dus als je de kans hebt, probeer dan zo kort mogelijk te blijven in The Bottom of the Well, want The Legend of Zelda: Ocarina of Time zit vol met locaties die veel minder angst oproepen.

Dode hand

Rapture van BioShock

In tegenstelling tot Columbia was Rapture lang niet zo kleurrijk en zag er een stuk minder vrolijk uit. Afgezien van al die vijanden die je wilde doden. Vooral in het begin is Rapture het griezelige tafereel van een schijnbaar desolate wereld onder zeeniveau. Al vanaf het begin van de game merk je dat de sfeer in Rapture niet bepaald gezellig is. Wat ooit een prachtige, levendige wereld a la Atlantis was, is nu vertaald in niets meer dan een verwaarloosd gangenstelsel. Hier en daar sijpelt er wat water naar binnen en je merkt meteen dat je ergens bent aangekomen waar je het liefst zo snel mogelijk weg zou willen. Helaas is dat niet mogelijk en moet je je redden in Rapture. Dat lijkt eenvoudig totdat je beseft dat je niet de enige bent in Opname. Succes.

READ  Schotse treinontsporing in Stonehaven een 'uiterst ernstig incident'

Vervoering

Het huis van PT

Bijzonder is dat je met een demo zo’n ongelooflijk onuitwisbare indruk kunt maken. Hideo Kojima is erin geslaagd om dit te doen met PT. In deze demo zit je eigenlijk maar op één locatie, maar realiseer je je meteen dat er iets niet klopt. Op de een of andere manier kom je in een soort lus terecht, waarbij je meerdere keren door hetzelfde huis dwaalt in de hoop iets te vinden om te ontsnappen. Zoals het een goede horrorspel betaamt lukt dat natuurlijk niet en heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Je bent even niet op je gemak en je bereidt je constant voor op een moment van shock. Helaas is het spel nooit afgemaakt en zullen we nooit weten hoe goed of hoe slecht het uiteindelijke spel zou aflopen. We moeten het doen met onze herinneringen aan de demo.

PT

Er zijn natuurlijk nog genoeg enge locaties die ik niet heb genoemd. Wat zijn je top 3 engelenlocaties in games?

Over de auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als hoofdredacteur is Patrick altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Denk je dat je met een dikke schep op de proppen komt, dan is Patrick je al voor. De gameverslaving van deze turbopapa begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent tegenwoordig geen limiet! Zelfs een tweeling in luiers kan hem niet van zijn passie afhouden.

Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *