Waarom de iPhone 12 in Nederland geen snelle 5G heeft

Alle iPhone 12-modellen ondersteunen 5G. In Nederland moeten we het helaas zonder de snelste variant stellen. We zullen uitleggen waarom.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone 12 heeft alleen 5G-snelheden in de VS.

De iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max hebben allemaal 5G-ondersteuning aan boord. Dat is fijn, want met dit nieuwe mobiele netwerk kun je sneller surfen en downloaden dan met 4G.

Toch doen we het in Nederland slecht af. Er zijn twee vormen van 5G. Sub-6GHz 5G werkt op grotere afstand van zendmasten en is daardoor zeer geschikt voor landelijke gebieden. Deze variant is inderdaad sneller dan 4G, maar lang niet zo snel als mmWave. Deze tweede vorm van 5G vereist een kortere afstand tot de zendmast en is vooral gunstig in steden. Daar staan ​​vaak veel meer masten.

Het slechte nieuws: alleen in de Verenigde Staten ondersteunt de iPhone 12 beide varianten van 5G. In alle andere landen hebben de nieuwe iPhones alleen Sub-6GHz 5G. Dus we kunnen naar mmWave fluiten.

Nederland is niet klaar voor snelle 5G

Waarom de iPhone 12 alleen mmWave 5G heeft in de Verenigde Staten is onbekend. Misschien liep Apple tegen productieproblemen aan met de speciale antenne voor deze technologie.

U zult voorlopig weinig missen. 5G staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Zelfs als we hier iPhones met mmWave-ondersteuning zouden krijgen, zou je deze niet kunnen gebruiken. Het Nederlandse 5G-netwerk werkt momenteel alleen met Sub-6GHz. De hogere frequenties worden in 2022 geveild. Alleen dan kunnen providers echt snelle 5G aanbieden.

READ  Oddworld: Soulstorm draait op PS5 met 1440p en 60 frames per seconde

Toch is het jammer dat de nieuwe iPhones in Nederland geen mmWave 5G hebben. Veel mensen brengen immers meer dan twee jaar door met een nieuwe smartphone. Met de iPhone 12 ben je dus maar gedeeltelijk voorbereid op de toekomst.

De iPhone 12 is eindelijk hier!

Apple kondigde de iPhone 12 aan tijdens het evenement in oktober. 5G was een van de speerpunten tijdens de presentatie, net als de nieuwe A14-processor. Daarnaast hebben de iPhones een nieuw design met platte randen, dat halverwege de iPad Pro en iPhone 4 ligt.

Wil je een iPhone 12 kopen, maar twijfel je nog tussen de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max? Bekijk dan het artikel waarin we alle verschillen tussen de modellen uitleggen. Heb jij op dit moment een iPhone 11 en twijfel je of een overstap naar de iPhone 12 de moeite waard is? We hebben alle verbeteringen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer over 5G

More from Madison Garrett
De PS3-emulator speelt nu elke game die op de console is uitgebracht
afbeelding: Kotaku (aandelenstrijd) RPCS3, een emulator Ik schrijf er al sinds 2016...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *