Drie minder bekende maar coole kaartspellen voor de zomerweken

Bij gamekings draait het tegenwoordig vaak om zaken als terra flops, 4K en ray tracing. Logisch, met consoles van de volgende generatie die echte krachtpatsers worden en de pc die net een stap verder gaat. Toch hoeven we op de redactie niet de hele tijd enorme open-wereldgames te spelen met afbeeldingen met een hoge resolutie die draaien op minimaal 60 fps. Vooral in de warme weken, wanneer we veel buiten zijn, zijn er kaartspellen zoals Hearthstone, Gwenth of Magic the Gathering minstens net zo leuk. Zo speelt Emiel bijna elke dag Hearthstone en draait JJ de treinen op vakantie niet de rug toe.

Er zijn meer goede kaartspellen dan alleen Hearthstone en Gwent

In het kader van de Zomerweken leek het ons dan ook een leuk idee om fans van dit soort strategische kaartspellen kennis te laten maken met een aantal interessante, maar minder bekende titels binnen dit genre. Omdat we nu Hearthstone of The Elder Scrolls Legends kennen. In deze post hebben we drie aanbevelingen uit het brede assortiment overgenomen. En als je meer leuke kaartspellen kent, laat het ons dan weten in de comments.

Faeria: Hearthstone met een flinke twist

De eerste game is Faeria. Op het eerste gezicht lijkt deze CCG op een normaal kaartspel. Maar het heeft een opvallende wending. In dit spel moet je zelf het ‘speelbord’ bouwen. Hierdoor voelt Faeria meer als een RTS met kaarten en minder als een andere Hearthstone-kloon. Faeria heeft ook een van de meest veelzijdige bouwmechanismen in het genre. Dit geeft de speler echte vrijheid bij het bouwen van zijn kaartspel.

READ  Lo-fi-remixen naar videogamemuziek is mijn nieuwe favoriet

Slay the Spire krijgt torenhoge cijfers

Dood de torenspits is een hoog aangeschreven kaartspel dat je alleen kunt spelen. In dit roguelike-spel probeert de speler met behulp van een van de vier personages een toren met meerdere verdiepingen te beklimmen. En natuurlijk is er behoefte om te vechten. De gevechten vinden plaats via een verzamelkaartspelsysteem, waarbij de speler nieuwe kaarten ontvangt als beloning voor gewonnen veldslagen. Slay the Spire is uit sinds 2019 en heeft al verschillende prijzen gewonnen.

Ancient Enemy mixt turn-based gevechten met puzzels

Eindelijk is er Oude vijand. Nog een totaal ander kaartspel. En dat toont de diversiteit binnen het genre. Ancient Enemy combineert turn-based gevechten met puzzels en voegt een complete vaardighedenboom en inventarissysteem toe. Dus overal diepte.

En natuurlijk kun je je ook prima vermaken met een gewoon pak kaarten …

Deze drie spellen vormen slechts een klein deel van het totale aanbod aan bord- en kaartspellen dat je vandaag kunt spelen. Het loont echt om daar dieper op in te gaan. En natuurlijk zijn er niet alleen fantasiekaartspellen beschikbaar. Je hebt ook de reguliere kaartspellen. Koop kaartjes en ga met die hap. Je hebt zelfs geen gameconsole nodig. Omdat er tientallen variaties zijn, één overzicht van spelregels trouwens erg handig.

Written By
More from Lesley Curry

Left 4 Dead Wiki verontreinigd om de vijfde overlevende toe te voegen, nu Canon, dat zijn de regels

afbeelding​ Left 4 wiki is dood Oorspronkelijk verliet 4 dodenEr waren vier...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *