D&D-spelers pas op voor het aanpassen van Baldur's Gate 3-apparatuur

D&D-spelers pas op voor het aanpassen van Baldur's Gate 3-apparatuur
Scott Baird

Dungeons & Dragons 5E-spelers wordt geadviseerd om elementen uit Baldur's Gate 3 niet aan te passen aan een tafelblad-RPG vanwege de onbalans ervan.

Hoewel de D&D 5E-regels de basis vormen van de gameplay-systemen van Baldur's Gate 3, zijn er verschillende verschillen tussen de twee. Baldur's Gate 3 geeft de speler veel meer magische items, waarvan er vele sterkere eigenschappen hebben dan wat je in D&D krijgt.

De reden voor de discrepantie is dat Baldur's Gate 3 een veel grotere focus op gevechten heeft dan D&D. Spelers hebben magische items nodig als aanvulling op de beperkte middelen van de klassevaardigheden en spell-slots van hun personage. Anders zouden ze voortdurend aan het rusten zijn, waardoor de speelstroom verstoord zou worden.

Artikel gaat verder na advertentie

Baldur's Gate 3 liet veel mensen kennismaken met D&D 5E, wat betekent dat er een aanpassingsperiode is waarin ze moeten wennen aan de veranderingen in de tabletop-RPG. Dit leidt ertoe dat sommige fans Baldur's Gate 3-content rechtstreeks in de game willen brengen.

D&D-spelers wordt geadviseerd geen BG3-uitrusting te gebruiken

Gebruiker ingeschakeld Reddit zong Ze vroegen om advies over een speler in hun game die elementen uit Baldur's Gate 3 in de campagne wilde brengen. Andere gebruikers in de thread hebben hun input geleverd, waarvan velen waarschuwen tegen het gebruik van videogameapparatuur in tafelvorm.

Artikel gaat verder na advertentie

“Het moet duidelijk worden gemaakt dat hoewel er overeenkomsten zijn tussen de games”, schreef een gebruiker, “ze niet identiek zijn en dat er evenwichtsproblemen zijn waarmee rekening moet worden gehouden – ze zouden een personage kunnen creëren zoals hun BG3-personage, maar een directe poort zou dat niet doen. gebeurt niet.”

“Laat hem dit niet doen. Ja, je kunt het thuis maken, maar dat is een hoop extra werk van jouw kant dat niet wordt terugbetaald. Doe het niet, geloof me”, schreef een gebruiker, terwijl een ander zei: “90% wordt bijvoorbeeld verslagen. Welke items in BG3 zijn grotendeels aanwezig in 5e? Omdat het uitgebalanceerd is om een ​​videogame te zijn, en geen TTRPG.

Artikel gaat verder na advertentie

“Eerlijk gezegd, als reguliere DnD de details van BG3 zou hebben, zou het erg moeilijk zijn om geloofwaardige uitdagingen aan spelers te bieden”, schreef een andere gebruiker, “BG3 Goes gek Hoewel ik dol ben op BG3 met betoverde items, denk ik dat het vreemde en onrealistische verwachtingen schept voor je tafelkarakter. Tabletop DnD-personages zullen lang niet zo flitsend of krachtig zijn, ook al zijn ze op hetzelfde systeem gebouwd.

D&D 5E beperkt het aantal magische items waarop een personage kan afstemmen, waardoor spelers deze niet kunnen gebruiken om krachtige builds te maken. Het idee is dat spelers moeten vertrouwen op hun klasse- en racevaardigheden, waarbij items beloningen zijn die ze tijdens de campagne verdienen.

Artikel gaat verder na advertentie

Het zou een grote vergissing zijn om de trucpijlen en het belachelijke aantal wapens en bepantsering van Baldur's Gate 3 in D&D 5E te plaatsen, tenzij de DM houdt van campagnes die voornamelijk uit gevechtsontmoetingen bestaan, waarbij spelers een constante voorraad uitrusting nodig hebben om ze in de strijd te houden. Hij vecht.

READ  Dune: Awakening Scorches is een verbluffende survivalgame op PS5

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *