Duel Bottas en Verstappen snelste in ronde simpelweg “games spelen”

Met de strijd om het wereldkampioenschap tussen Max Verstappen En Lewis hamilton In de directe nabijheid zijn hun teamgenoten gewend aan de races van dit jaar om te proberen de snelste rondepunten weg te nemen.

in Mexico met Valtteri Bottas Buiten de punten na het incident in de eerste ronde, mercedes Hij schakelde laat over naar de zachte ringen voor de Fin om de snelste ronde weg te nemen van Verstappen.

Maar tijdens zijn eerste poging om de tijd neer te zetten, wist Verstappen dat Bottas dicht achter hem op de baan was, dus gleed hij voor de Fin uit, waardoor zijn hoop verwaterde.

Vervolgens passeerde Bottas Verstappen, die vervolgens betoogde dat de Mercedes-coureur de blauwe vlag-regels moest volgen en langzamer moest rijden om hem in staat te stellen terug te keren.

Uiteindelijk pakte Mercedes Bottas’ pit opnieuw om te proberen wat frisse lucht voor hem te vinden – wat ze deden en hij pakte de snelste ronde.

Mercedes-chef Toto Wolff zei dat hij niets verkeerds ziet in wat Verstappen deed.

‘Ja, het was een soort speeltje,’ legde hij uit. “Max was zich ervan bewust dat Valtteri in de snelste ronde reed, en toen vertraagde hij hem, iets dat perfect werkt, hij kan het.

“Dus we kozen een andere groep en deze keer pakten we buiten de snelste rondetijd.”

Red Bull-baas Christian Horner legde uit dat die momenten met Bottas een zorg op korte termijn waren, maar uiteindelijk vond hij dat ze goed waren afgehandeld.

“Het hielp onze bloeddruk op de muur van het gat zeker niet”, zei hij. “Er was natuurlijk wel wat speling, want Max wilde graag de snelste ronde houden.

READ  Aishwarya Rai Bachchan, die COVID-19 heeft, verhuisde van huisisolatie naar ziekenhuis

“Dus hij probeerde de blauwe vlag te gebruiken om ervoor te zorgen dat Valtteri plaats voor hem maakte, en toen zette Mercedes hem van de weg. Het is duidelijk dat we niet hetzelfde zouden doen met Max.

“Het was weer een beetje slim om compromissen te sluiten op dat laatste punt, waar we ons niet zo mee wilden laten meeslepen.”

Verstappen zelf zei in de race goed op de hoogte te zijn van wat Bottas van plan was, maar maakte zich geen zorgen over een mogelijke connectie.

“Ik kan natuurlijk begrijpen,” zei hij, “dat ze de snelste ronde rijden.” “Dus de eerste keer lukte het niet. Maar we speelden op safe, denk ik.

“We zaten naast elkaar, maar alles was goed. We verloren veel tijd, maar het was goed, om eerlijk te zijn, voor mij. Ik ken Valtteri, hij is sowieso een schone coureur en ik had nooit verwacht dat er iets zou gebeuren.”

Lees ook:

More from Madison Garrett
Malware dringt netwerken binnen via versleutelde verbindingen
91,5 procent van alle malware vindt zijn weg naar bedrijfsnetwerken via https-versleutelde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *