EA ontkent geruchten over in-game reclame over consolegames

Eerder deze week nieuws van Electronic Arts (EA) Een overeenkomst tekenen met Simulmedia Het maakte de ronde en veroorzaakte geruchten dat de uitgever op zoek was naar advertenties in tv-stijl van 15 of 30 seconden in zijn videogames. Natuurlijk was bijna iedereen hier tegen.

Maar zonder echte details over de overeenkomst, was het vooral speculatie. Mensen keken naar de technologie van Simulmedia, playerWON – in staat om tv-advertenties in videogames te vertonen – en liepen met het idee dat het zou worden gebruikt in EA’s videogames, met name sport. Advertenties worden geaccepteerd in gratis videogames, met name op mobiel (hoewel niet algemeen geaccepteerd). Maar advertenties in consolegames met premium prijskaartjes? Vergeet het.

EA heeft nu echter officieel gereageerd op dit rapport en noemt het onjuist. Dit is de officiële verklaring:

“Na onjuiste berichten dat we commercials in televisiestijl in onze games willen introduceren, wilden we duidelijk maken dat in-game-reclame voor consolegames niet iets is waar we momenteel naar kijken, of dat we overeenkomsten hebben getekend om te implementeren. Het creëren van de best mogelijke spelerservaring blijft onze eerste focus.

Hier zijn dus een paar dingen op te merken. EA stelt specifiek dat het niet kijkt naar in-game advertenties voor consoles, of dat het uiteindelijk handhavingsovereenkomsten heeft ondertekend. Maar de uitgever sluit mobiele of pc-games niet uit. Het is dus mogelijk dat deze deal met Simulmedia voor mobiele games is.

EA heeft tonnen games in zijn mobiele bibliotheek van gek geworden En de FIFA naar planten versus buitenaardse wezens naar Sims Mobiel. Bijna al hun mobiele games zijn gratis, dus het is niet meer dan normaal dat in-game-advertenties een bron van inkomsten zijn voor het voltooien van elke vorm van microtransactie. Nogmaals, als dat de belangrijkste reden achter de deal was, denk ik dat het begrijpelijker zou zijn.

Het is ook interessant om op te merken dat EA geen pc-games noemde. De meeste consolegames van EA worden ook naar pc gebracht. Betekent dit dat de pc-versies advertenties kunnen bevatten? Ik denk dat dit net zo erg zou zijn als proberen advertenties op consolegames te plaatsen, dus ik ga door en sluit dat ook uit.

Hoe dan ook, het is leuk om te zien dat EA het idee om tv-achtige commercials in hun consolegames te stoppen niet serieus overweegt. Dit zou een nachtmerrie zijn geweest voor de uitgever, vooral na hem Wat we hebben getest met UFC 4.

We hebben loot boxes geaccepteerd. We mogen haar niet, maar we accepteren haar. Ik denk niet dat iemand aan boord zou zijn met $ 60- $ 70 in-game advertenties.

READ  Night Delivery is een Japans horrorspel over een koerier die een hele slechte nacht doormaakt
Written By
More from Max Mcgee

Vijf nieuwe Steam-games die je misschien hebt gemist (1 februari 2021)

Gemiddeld worden er ongeveer 12 nieuwe spellen uitgebracht op Steam. En hoewel...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *