Dead Space heeft geen remake nodig, maar hier is hoe het ervan kan profiteren

Er zijn maar weinig games die zo goed standhouden als Dead Space. Ondanks de lancering 13 jaar geleden, is de ruimtehorror-shooter van Visceral Games nog steeds even krachtig en intimiderend als toen. In feite is het schokkend goed – je kunt het nu op pc krijgen, het bestuurt nog steeds heel goed, beschikt over een aantal geweldige schietmechanica en ziet er best cool uit.

Maar het belangrijkste is dat Dead Space je nog steeds de stuipen op het lijf kan jagen, met zijn mix van geweldig geluidsontwerp, uitstekende jumpscares, belachelijke enorme monsters en geweldige stabiele momenten.

Dat is wat de geruchten over een remake van Dead Space van EA Motive… zo raar maakt. Vermoedelijk keek Electronic Arts naar het enorme succes van Capcom’s Resident Evil 2-editie en dacht dat Dead Space klaar was voor een vergelijkbare behandeling. Maar Resident Evil 2 op de originele PlayStation is tegenwoordig, realistisch gezien, nogal lelijk en ontmoedigend. Het is een moeilijk spel om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm, ondanks dat het vol zit met geweldige ideeën en enge momenten. Het is een soort spel waarbij visuele en mechanische revisie helpt om zijn beste ideeën in een moderne omgeving te brengen.

Ondertussen is Dead Space misschien al jaren aan de gang, maar de technische sprongen van de zevende generatie consoles naar nu zijn lang niet zo moeilijk als die van het PlayStation 1-tijdperk. Games 12 jaar geleden spelen vrijwel dezelfde manier waarop ze gebruikten Destijds, en ze zag er nog best goed uit. Als grote Dead Space-fan wilde ik de franchise op de een of andere manier nieuw leven inblazen (hoewel er geen Visceral achter zit). [RIP]Zouden ze hetzelfde zijn?), maar reproduceren lijkt een onnodige uitgave van middelen voor een echt geweldig spel.

READ  Guilty Gear Strive duurt lang om te laden

Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik dacht dat Dead Space opnieuw gemaakt zou kunnen worden om wonderen te verrichten voor de enorme en iconische franchise. Er zijn veel geweldige ideeën die niet hoeven te worden gewijzigd in Dead Space, en hoewel een grafische revisie leuk zou zijn, is het absoluut niet nodig. Maar er is genoeg ruimte voor de vernieuwde Dead Space om zichzelf uit te breiden en de hele franchise nieuw leven in te blazen als een andere necromorf die niet kan worden uitgeroeid: door het verhaal.

Toen het werd uitgebracht, kwam Dead Space op een moment dat games echt de neiging hadden om slimme dingen met het verhaal te doen, maar niet over de middelen of grafische kracht beschikten om dat verhaal op het scherm te brengen. Het resultaat was (en is nog steeds) een grote afhankelijkheid van audio-opnames. Dead Space heeft personages die op bepaalde plaatsen verschijnen om te praten met het personage van de speler, Isaac Clark, en ze zullen op de radio roepen om dringende doelen of situaties te bespreken. Maar echt, net als BioShock en talloze anderen uit die tijd, is Dead Space een spel wanneer je aankomt. afstand De ramp – en de enige manier om erover te leren, is door de verhalen te vinden die zijn achtergelaten door mensen die al zijn overleden.

Deze instelling is vrij eenvoudig in Dead Space, en ik pleit er niet voor om deze te veranderen (hoewel, zoals Dead Space 2 heeft aangetoond, het net zo eng is om midden in een catastrofale uitbarsting van ondode monsters terecht te komen als post-apocalyptisch). Maar er kan veel worden gedaan om het verhaal van Dead Space aan te passen en de wereld op te bouwen om het betekenisvoller en directer te maken, spelers dieper te trekken en uiteindelijk toekomstige Dead Space-titels levensvatbaarder te maken.

READ  Covid-19 kan de tweede belangrijkste doodsoorzaak zijn in Los Angeles

Het verhaal van USG Ishimura, waar Dead Space zich afspeelt, is een verhaal gerelateerd aan de planeet Aegis VII. Mijnbouwkolonie, mensen op deze planeet ontdekken een vreemd artefact genaamd de Marker, dat op de geest van de kolonisten begint te werken om ze te laten hallucineren en gek te maken, en ze uiteindelijk in een groep gemuteerde dode monsters te veranderen.

Anekdotes leren over dit verhaal van audio-opnamen in heel Ishimura – hoe ze vlak voor de ramp bij Aegis VII aankwam, hoe ze Marker aan boord bracht en hoe ze uiteindelijk bezweek aan waanzin en haar eigen monsters. Maar het grootste deel van dit verhaal moet door de speler worden bedacht en geanalyseerd, en we zien het nooit tijdens het spel.

Maar Dead Space heeft een heleboel extra dingen die de leemten opvullen in wat er tijdens die eerste game is gebeurd en die volledig kunnen uitbreiden op wat er in de remake van Dead Space zit. Naast de game is er een geanimeerde strip uitgebracht die het verhaal vertelt van de uitbraak op Aegis VII, en een animatiefilm, Dead Space: Downfall, die laat zien wat er aan boord van Ishimura gebeurde voordat je aankwam. Als je een Dead Space-speler bent, maar geen fervente fan, heb je waarschijnlijk niet al deze extra dingen gezien – om nog maar te zwijgen van andere strips en romans die betrekking hebben op het universum.

Geen uitleg gegeven

Dus met de vooruitgang in gametechnologie van de afgelopen tien jaar, evenals veel aanvullend verhaalmateriaal dat al aanwezig is, is er geen reden waarom Dead Space zichzelf zou moeten transformeren in een verhaal dat meestal wordt verteld in audiologboeken en sms-berichten. In feite is er geen reden voor Dead Space om vast te houden aan het verhaal van wat er in de huidige game gebeurt. Dead Space is eigenlijk een enorme en interessante wereld, met veel bewegende politieke delen met betrekking tot bedrijven, regeringen, legers en religies. Ze zijn allemaal essentieel voor het verhaal dat Visceral in deze eerste game en in de daaropvolgende games vertelt. Dead Space is inderdaad een heel rijke wereld met veel aanvullend verhaalmateriaal. Dit is een perfecte gelegenheid om deze dingen op het scherm weer te geven in plaats van ze alleen door luidsprekers of koptelefoons te sturen.

READ  5 geweldige games komen in november 2020

Ik ben nog steeds dol op Dead Space zoals het in 2008 werd uitgebracht, maar als Electronic Arts horror wil reproduceren op hetzelfde niveau als Resident Evil 2, moet het ook serieuze aantekeningen van dat spel maken. RE2 is niet alleen een verbeterde versie van een oud spel – het is een opnieuw ontworpen versie, met kleine en uitgebreide veranderingen, om het beter spel In veel opzichten. Er is veel meer werk aan de mechanica en visuals van Dead Space dan nodig was voor RE2. Maar als het op het verhaal aankomt, is er een enorme hoeveelheid walgelijke, Eng Dingen waar Dead Space van kan profiteren. EA zou iets kunnen leren van de pijnlijke eisen van het merk: het verhaal verenigen, de wereld uitbreiden en Dead Space compleet maken.

Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *