Een bevredigende sprong voor consoles van de volgende generatie

Wanneer u via onze links koopt, kan Insider een aangesloten commissie verdienen. Kom meer te weten.

  • ‘Madden NFL 22’ is nu beschikbaar voor PS5 en Xbox Series X | S, PS4, Xbox One en pc.
  • Meerdere gameplay-modi zullen alle soorten sportfans tevreden stellen, en sommige nieuwe functies van de volgende generatie voegen waarde toe.
  • Maar hoewel fans van “Madden” de upgrades zullen waarderen, begint de serie net zijn leeftijd te tonen.

“Madden NFL 22”, EA’s nieuwste inzending in de voetbalgameserie, is nu wereldwijd beschikbaar op PlayStation, Xbox, pc en Google’s Stadia-consoles. Zoals gebruikelijk valt de release van “Madden” samen met de start van het NFL-seizoen. Super Bowl LV MVP Tom Brady en Super Bowl LIV MVP Patrick Mahomes zijn dit jaar de coversterren.

EA is de exclusieve partner van de NFL voor voetbalsimulatiegames, een deal die begon in 2005 en loopt tot minstens 2026. Voetbalfans hebben “Madden” al meer dan twee decennia naar de top van de jaarlijkse verkoopgrafieken gedreven, met elk nieuw jaar een release met bijgewerkte roosters en verbeterde functies om het spel dichter bij de echte sport te brengen.

Het jaarlijkse releaseschema van EA voor “Madden” is echter meer onder de loep genomen omdat meer games al jaren live online services gebruiken om dezelfde titel te ondersteunen en te gelde te maken. Hoewel “Madden” een van de eerste games was die wekelijkse updates voor online spelen toepast, betekent de jaarlijkse releasecyclus vaak dat belangrijke problemen niet worden aangepakt tot de volgende release.

Madden NFL 22 brengt betekenisvolle verbeteringen aan de serie, maar hoewel ik deze nieuwe functies waardeer, vertonen sommige gebieden tekenen van verwaarlozing. “Madden” biedt veel afwisseling om voetbalfans te plezieren, maar als vervolg op de serie van Genesis lijkt de huidige versie van “Madden” de nadruk te missen om verder te groeien dan de oude versie.

READ  Halo Infinite Xbox Series X-bundel uitverkocht bij GameStop: hier moet je kijken

Hieronder hebben we een aantal van de grootste veranderingen in de kwaliteit van leven in “Madden NFL 22” opgesplitst, en laten zien waarom de game interessant zal blijven voor voetbalfans. Ik denk echter dat concurrentie van een ander voetbalsimulatiespel “Madden” kan motiveren om agressievere veranderingen aan te brengen.

De overstap naar PlayStation 5 en Xbox Series X onderscheidt ‘Madden NFL 22’ van zijn voorgangers

Madden Stadium 22 Mile High

Het unieke kenmerk van het thuisveld van elk team en het realtime teammomentum zijn de grootste toevoegingen aan “Madden 22”.

“Madden NFL 22” / Electronic Arts


“Madden” werd vorig jaar uitgebracht voor de lancering van PlayStation 5 en Xbox Series X, dus “Madden NFL 22” is een complete sprong in de richting van next-gen gaming-hardware, en het stelt niet teleur.

Spelersmodellen, animaties en in-game presentatie zijn aanzienlijk verbeterd. De solid-state schijven die worden gebruikt in consoles van de volgende generatie leiden tot betere laadtijden over de hele linie, waardoor dingen zoals aanbevolen video’s sneller verschijnen tussen het spelen.

Veel van de volgende generatie functies van de game zijn ontworpen om het spelen op het veld meer impact te maken, een ervaring die EA Dynamic Gameday noemt. Elk NFL-team heeft nu een speciaal voordeel in het thuisveld dat van invloed is op de manier waarop ze spelen; Het publiek zal reageren wanneer een van beide teams momentum opbouwt, en de spelers en coaches op het veld zullen om de beurt reageren.

Deze functies werken goed samen met de in-game Superstar X-factor, die de sterke punten van sterspelers op het veld benadrukt. Voor spelers die minder bekend zijn met de NFL, laten Dynamic Gameday en de X-factor zien wat elk team speciaal maakt, en de verschillen in wedstrijden zijn direct voelbaar.

“Madden NFL 22” biedt 3 spelmodi en een grotere selectie aan modi

Madden 22 Chargers Los Angeles

Madden NFL 22 bereikt nieuwe hoogten met zijn graphics en openbare presentatie.

“Madden NFL 22” / Electronic Arts


Madden verdeelt zijn gameplay in drie hoofdcategorieën: Simulatie, Arcade en Competitief. Hoewel de basisbediening en presentatie niet veranderen tussen de drie instellingen, hebben ze nog steeds een enorme impact op de “Madden”-gameplay en illustreren ze het brede scala aan spelers waarop de serie zich wil richten.

Simulatie streeft ernaar de game zo dicht mogelijk bij echte sport te brengen, waarbij EA nog verder gaat om gegevens en statistieken van echte spelers te integreren – een “Madden”-functie die het Next-Gen Stats noemt.

Competitieve “Madden”-spelers verwachten dat de gameplay van jaar tot jaar consistent blijft en zijn de meest actieve critici van de game, ook al helpen ze bij het opbouwen van de “Madden” esports-community.

De arcade-modus is zo ontworpen dat casual spelers het spel kunnen oppakken en kunnen spelen zonder zich zorgen te maken over de fijnere details van voetbal.

Het bevredigen van deze drie ongelijksoortige paden van originaliteit, competitie en eenvoudig plezier is een moeilijke evenwichtsoefening. Ik denk dat EA beter gediend zou zijn door zich te concentreren op een of twee gameplay-stijlen in plaats van drie afzonderlijke ervaringen te hebben die jaar na jaar niet veel groei laten zien.

Naast de drie hoofdmodi kunnen spelers hun tijd verdelen over een steeds groter aantal modi in “Madden NFL 22”. Met de game van dit jaar kun je voor het eerst een verdedigende speler maken en ontwikkelen in de campagnemodus Franchise Showdown. The Yard, een zes-bij-zes voetbalmodus die vorig jaar werd geïntroduceerd, stelt spelers in staat om specifieke uitdagingen aan te gaan met een vriend, en de voortgang strekt zich uit tot de gezichtsmodus van de franchise.

Klassieke modi zoals de franchise en de baan kregen ook de lang nodige verbeteringen met nieuwe tussenfilmpjes en betere functies voor teambeheer. De populaire Ultimate Team-modus lijkt grotendeels ongewijzigd, maar maakt wel gebruik van Next-Gen Stats en Dynamic Gameday-functies.

De PlayStation 4- en Xbox One-versies van “Madden NFL 22” missen de belangrijkste upgrades van dit jaar

We kregen niet de kans om de PlayStation 4- of Xbox One-versies van “Madden NFL 22” te spelen vóór de lancering, maar ze kregen wel wat verbeteringen in de levenskwaliteit. Helaas zijn invloedrijke functies zoals Dynamic Gameplay en Next-Gen Stats niet aanwezig op oudere consoles, dus de game zal waarschijnlijk meer lijken op Madden NFL 21.

Hoewel next-gen-functies mijn interesse wekten in “Madden NFL 22”, is het moeilijk aan te raden om de game in zijn huidige staat op PS4 of Xbox One te kopen, tenzij je al een toegewijde speler bent die graag online speelt. Als je de optie wilt om de PS4- of Xbox One-versie later te upgraden naar de volgende generatie, moet je de duurdere Dynasty- of MVP-versie van “Madden NFL 22” kopen.

Madden NFL 22 zal voetbalfans en nieuwkomers op next-gen-systemen bevallen, maar de serie begint zijn leeftijd te tonen

Madden 22

Nieuwe functies zoals een wekelijks strategiemenu zijn welkom in “Madden 22”, maar ze zijn niet echt een game-changer.

“Madden NFL 22” / Electronic Arts


Het idee dat “Madden” zijn bestverkopende formule heeft gedecimeerd is niet nieuw en het zal miljoenen spelers er niet van weerhouden om “Madden NFL 22” te kopen en ervan te genieten op dezelfde manier als in het verleden. EA bezit immers de exclusieve rechten op de NFL.

Maar toen de franchise een nieuwe generatie consoles betrad, verzette “Madden” zich tegen het doorvoeren van drastische veranderingen die de ervaring volledig zouden moderniseren. Omdat er geen concurrent is die “Madden” uitdaagt als de beste voetbalgame, is er weinig reden voor EA om van koers te veranderen.

Madden NFL 22 biedt echter een verscheidenheid aan gameplay die alle soorten sportfans tevreden zal stellen, en de verbeteringen aan de volgende generatie consoles maken het een waardevolle upgrade van Madden NFL 21.

Verschillen in de “Madden NFL 22” MVP en Deluxe Edition

Madden 22 dekking aankoopopties


“Madden NFL 22” / Electronic Arts


“Madden NFL 22” gelanceerd in drie versies: de MVP-editie voor $ 100, de Dynasty-editie voor $ 120 en de standaardeditie, die $ 70 kost op PlayStation 5 en Xbox Series X | S en $ 60 op PlayStation 4 en Xbox One.

Als je je PlayStation 4- of Xbox One-exemplaar van “Madden NFL 22” op een later tijdstip wilt upgraden, moet je de $ 100 MVP-versie kopen, waarmee je toegang krijgt tot de game op next-gen consoles met dubbel recht .

De MVP-editie wordt geleverd met 40 privilegepunten voor werknemers, extra voortgangspunten voor spelers in The Yard en Face of the Franchise, een Tom Brady-uitrustingscapsule, 11 fantasy-teamkaartpakketten en een Elite Brady- of Patrick Mahomes-item naar keuze in Ultimate Team modus.

De Dynasty-editie van $ 120 wordt geleverd met alle MVP-beloningen, maar biedt in totaal 100 privilegepunten voor werknemers, 22 fantasieteampakketten en een NFL-superster naar keuze voor de ultieme teammodus.

“Madden NFL 22” – Standaardeditie (PS5)

“Madden NFL 22” – Standaardeditie (PS4)

“Madden NFL 22” – Standaardeditie (Xbox Series X | S)

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *