Samsung maakt van zijn slimme huis een Tinkerer

Afbeelding van een Android-telefoon met de SmartThings-app

SmartThings ziet er hetzelfde uit en werkt op dezelfde manier, maar reparateurs krijgen nieuwe functies voor domotica.
Foto: Florence Ion / Gizmodo

Samsung maakt niet meer SmartThings meer, maar investeert nog steeds veel in zijn slimme platform. Het bedrijf lanceert een nieuwe architectuur genaamd SmartThings Edge, die belooft “betrouwbaarder, sneller en veiliger” te zijn door het gebruik van lokale automatisering.

Gebruikers zullen geen expliciete wijzigingen zien in de SmartThings-app. Maar op de achtergrond kunt u met SmartThings Edge opdrachten uitvoeren zonder de cloud te hoeven pingen. concept Vergelijkbaar met die tijd Google heeft enkele van de meest populaire Assistent-acties op het apparaat verplaatst naar het Android-besturingssysteem in plaats van te vertrouwen op de cloud om ze te verwerken. In dit specifieke geval maakt SmartThings lokale apparaatondersteuning mogelijk binnen uw thuisnetwerk. Alle automatiseringsopdrachten die u instelt, worden lokaal opgeslagen voor Zigbee-, Z-Wave- en LAN-apparaten.

Diagram dat laat zien hoe automatisering werkt

Diagram dat laat zien hoe lokale automatisering werkt met SmartThings.
afbeelding: SmartThings

SmartThings vermeldt ook ondersteuning voor bestanden DingDe aankomende smart home-standaard die verschillende ecosystemen moet verenigen. Hoewel de lancering is uitgesteld tot 2022, ondersteunt SmartThings degenen die in de pijplijn proberen over te stappen.

Wanneer SmartThings aankondigen Het zou stoppen met het maken van hardware en het veranderde ook de manier waarop mensen hardwareprocessors konden bouwen. Zoals ik al vermelde StaceyonIoTSmartThings gebruikte Groovy aanvankelijk met een geforceerde API om toegang te krijgen tot verschillende functies, apparaten en bedieningselementen. SmartThings heeft ook de mogelijkheid geëlimineerd voor ontwikkelaars om de Integrated Development Environment of IDE te gebruiken om aangepaste hardwareprocessors te bouwen.

Slimme huisontwerpers kunnen blij zijn met het feit dat SmartThings Edge een deel van de kracht van thuisbier terugbrengt. Naast de focus op lokale controle, kunnen ontwikkelaars nu hardwareprocessors bouwen in Lua. Het is een lichtgewicht programmeertaal die bedoeld is voor embedded gebruik, zoals in het geval van de smart home hub en zijn accessoires. Het werkt met versies 2 en 3 van Samsung SmartThings-hubs en later die worden vervaardigd en verkocht eutec.

SmartThings heeft de afgelopen maanden een grote revisie ondergaan om zijn positie te behouden, aangezien traditionele smart home-hubs achterhaald zijn ten gunste van op Assistant gebaseerde hubs van Amazon en Google. U heeft onlangs een bestand betaald nieuwe interface De SmartThings smart home-app voor Android, met een frisse look en een hernieuwde focus op huisbediening en automatisering. Met SmartThings Edge lijkt Samsung’s Smart Home Vertical Path een toegankelijk platform te bieden voor makers en enthousiastelingen die even willen ontsnappen aan de rest van het lawaai.

READ  Asus Zenfone 8 Flip toont gelekte camera's en Snapdragon 888
Written By
More from Lesley Curry

Netflix Datamine kan een samenwerking met PlayStation voorstellen

Netflix schuwt het niet om in de videogameruimte te willen springen, aangezien...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *