Een bijgewerkte versie van Microsoft Office is beschikbaar vanaf oktober

In oktober wordt de nieuwe versie van de kantoorsoftware voor consumenten gelanceerd. Commerciële en langdurige klanten van het servicekanaal kunnen het nieuwe kantoor nu al downloaden.

Dat schrijft Microsoft op zijn blog. Het is een klassieke doorlopende versie van de kantoorsoftware, je betaalt er eenmalig voor, waarna de functionaliteit pas over een paar jaar verandert in de volgende versie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Microsoft 365, dat werkt met een abonnementsmodus en vrij vaak nieuwe updates en functionaliteit krijgt. Commerciële klanten van grote bedrijven kunnen vanaf vandaag de stabiele versie proberen, voor consumenten is de release op 5 oktober, dezelfde dag dat ook Windows 11 wereldwijd uitkomt.

LTSC

De LTSC-versie is nu ook beschikbaar. Long Term Servicing Channel (of LTSC) is een specifieke release van een Microsoft-product dat is ontworpen voor industrieën en overheden die zeer stabiele releases nodig hebben en die meestal zonder netwerkondersteuning werken. Denk bijvoorbeeld aan stations in fabrieken. Deze klanten kunnen dus een klassieke “vaste” versie van Office krijgen. Het komt zonder maandabonnement, maar ook zonder updates of AI-functionaliteit in de cloud.

Nieuwigheden in Office 2021 zijn onder meer een “donkere modus”-optie voor alle Office-toepassingen, een leesmodus die de focus zou moeten verbeteren, genaamd Line Focus, Excel-functies zoals XLOOKUP en ondersteuning voor dynamische series. Office 2021 krijgt vijf jaar ondersteuning. De kosten van de nieuwe suite zijn nog niet bekend gemaakt.

In samenwerking met Data News

READ  Verjaardagsfeestje PS theater creëert een openluchttentoonstelling
More from Madison Garrett
Op deze 8 manieren kun je je WhatsApp nog veiliger maken
(Afbeelding: WhatsApp) Van je (toekomstige) schoonmoeder tot je vrienden, iedereen maakt tegenwoordig...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *