Een investeringsgroep zegt dat de CEO van Activision Blizzard nog steeds veel geld verdient

Een investeringsgroep roept aandeelhouders op om tegen de salarisaanpassing van Activision Blizzard CEO Bobby Coty te stemmen, omdat zijn contractverlenging “te kort is om zijn totale salaris voor een langere periode aanzienlijk te beïnvloeden”.

Eerder dit jaar stemde Kotick ermee in zijn salaris te verlagen en zijn jaarlijkse bonus te richten op 50% in een nieuwe aanstellingsovereenkomst die hem tot ten minste 31 maart 2023 bij het bedrijf zal houden. De overeenkomst houdt echter in dat hij in 2021 en 2022 nog steeds een jaarlijkse bonus van maximaal 200% van zijn verlaagde basissalaris kan verdienen. vraag door de CtW Investment Group, die “werkt met de door vakbonden gesponsorde pensioenfondsen van het Center for Strategic Organization, een coalitie van vakbonden die meer dan vier miljoen werknemers vertegenwoordigen, om de aandeelhouderswaarde op lange termijn te vergroten door actief aandeelhouderschap.” CEO Dieter Wieseneger riep aandeelhouders op om later deze maand tijdens een vergadering tegen het “say when paid”-voorstel te stemmen.

Waizenegger zegt dat hoewel de voorwaarden van de verlenging een loonsverlaging betekenen, de verlenging zo kort is dat het “zijn totale salaris voor een langere periode aanzienlijk beïnvloedt”. Hij legt verder uit dat aandeelhouders het moeten afwijzen omdat het Compensatiecomité de “langetermijnbelangen van aandeelhouders” rond de beloningspraktijken van bestuurders niet heeft aangepakt door het contract voor minder dan twee jaar te verlengen. Hij zegt ook dat ze een langetermijnhervorming van Kotick’s vergoeding mogen verwachten als gevolg van herhaalde oppositie tegen zijn salaris gedurende iets meer dan een jaar.

Een ander punt dat hij maakt, is dat de Kotick-aandelentoekenning 2021 zal versnellen “op het maximale uitbetalingsniveau, waardoor de meeste verlagingen van de vergoedingen slechts van toepassing zijn op één volledig jaar, 2022, en als zodanig mogelijk alleen de aandelentoekenning van volgend jaar dekken.”

De door Weisniger genoemde stemming zal plaatsvinden tijdens een jaarlijkse vergadering op 14 juni 2021.

READ  De systeemvereisten van Godfall zijn hoog

Hoogste afbeeldingscredit: foto via Jordan Matter (CC BY SA 2.0)

{“Scheme”: {“page: {“content”: {“title: “Activision Blizzard CEO verdient nog steeds veel geld, zegt investeringsgroep”, “type”: “news”, “category”: “call -of -duty-warzone “},” gebruiker “: {” loginstatus”: false},” game “: {” publisher “:” “, ” genre “: null,” title “:” Call of Duty: Warzone”, ” typen”: null}}}}

Written By
More from Max Mcgee

Kippenvleugels testen positief voor Covid-19 in China, maar er is geen bewijs van voedseloverdracht, zeggen experts

Het coronavirus werd woensdag gedetecteerd op een oppervlaktemonster genomen van een partij...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *