Adobe lanceert originele M1-versies voor Mac van Lightroom Classic en meer

Adobe levert nu nieuwe versies van meer Creative Cloud-apps die lokaal worden uitgevoerd op Apple siliconen Mac-apparaten. Lightroom Classic, Illustrator en InDesign zijn allemaal geüpdatet naar de M1-processor, en Adobe zegt dat je prestatieverbeteringen tot 80 procent over het hele bereik kunt verwachten in vergelijking met een gelijkwaardige Intel-gebaseerde Mac.

Adobe heeft een bestand uitgebracht Origineel exemplaar van Photoshop M1 In maart, toen het nog was Lightroom-update In december gekomen. Veel fotografen (zoals ik) geven echter nog steeds de voorkeur aan Lightroom Classic, dat Adobe als een afzonderlijke app binnen de Creative Cloud-suite onderhoudt, dus het is goed om te zien dat het een prestatieverbetering krijgt die overeenkomt met de nieuwste versie.

Op basis van de resultaten van een benchmarkrapport van derden in opdracht van het bedrijf, zegt Adobe dat “de meeste bewerkingen in Lightroom Classic op de M1 Mac”, inclusief starten, importeren en exporteren, “ongeveer twee keer zo snel” zullen zijn dan in het Intel Mac-equivalent. Ondertussen is er ook een nieuwe functie voor beeldoptimalisatie met ultrahoge resolutie toegevoegd in deze “3 keer snellere” update. De benchmarks liepen op 13-inch MacBook Pro-laptops, één met een M1-processor en één met een Intel Core i5-processor. Beide laptops hebben 16 GB werkgeheugen en zijn aangesloten op een Apple Pro Display XDR.

Andere Lightroom-updates omvatten de mogelijkheid om aangepaste beeldverhoudingen in te stellen bij het bijsnijden (in tegenstelling tot het gebruik van de handmatige tool) en een groot aantal premium nieuwe presets gemaakt door professionele fotografen. De set bevat opties voor stijlen zoals “Cinema” en “Futuristisch”, evenals foto-presets voor verschillende huidtinten. Het zal beschikbaar zijn in zowel Lightroom als Lightroom Classic op alle platforms.

READ  MagSafe op iPhone 12: ik had het mis om te twijfelen aan de magnetische oplader van Apple
Written By
More from Lesley Curry

Winnaars van de 2021-spelprijs bekendgemaakt in 12 categorieën

Bekendmaking van de winnaars voor het achtste jaar SXSW Gaming-prijzenEn erkenning van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *