Een korte liefdesbrief aan de nieuwe kleurrijke en fantastisch uitziende Forza-gamepad van Xbox

Zoom / Speel het hardop met de nieuwste gameconsole van Microsoft.

Sam Machkovech

Hoewel Ars Technica op de hoogte is van veel lanceringen van gamepads, kijken we vooral naar gamepads die belangrijke functies en upgrades bieden. Deze functies kunnen neerkomen op toegankelijkheid, luxe, waarde, exotisme of drastisch nieuwe gimmicks.

In het geval van vandaag kan ik echter niet anders dan een console tegenkomen die er in sommige opzichten opmerkelijk eentonig uitziet, maar zeker ga ervoor Op esthetische basis. Als je hebt uitgekeken naar de interfaces van de jaren ’90, toen felle kleuren en doorschijnend plastic de gamepad domineerden, dan is de lancering van de game deze week. Forza Horizon 5 Xbox draadloze controller het is van jou.

Deze officiële vervanging van de Xbox draadloze controller (de naam van de nieuwste versie van de gamepad, de aangrenzende X-serie, compleet met een Share-knop) komt binnen Adviesprijs $ 74,99. $ 15 bonus op Adviesprijs virtuele gamepad Vooral dankzij het unieke en zeer luide kleurontwerp, dat erg lijkt op het kleurenvideospel met dezelfde naam. (Anders werkt dit net als de andere XWC’s en is het compatibel met zowel de Xbox 2,4 GHz draadloze standaard als Bluetooth.) De voorkant is volledig gemaakt van helder geel plastic, hoewel ongeveer de helft hiervan is bedekt met prachtige laserprintverf spatten. Het feit dat het ontwerp er scherp gedrukt uitziet zoals de fax op de doos, getuigt van elk afdrukproces dat Microsoft op zijn gamepads gebruikt.

De Forza-gamepad is ook een van de weinige officiële Xbox-gamepads met afwisselende kleuren op de controllers: blauw aan de ene kant en paars aan de andere. (Dit geldt ook voor starters in stuitligging.) De enige andere optie die ik op dit front heb gezien, is een limited edition Space Jam: een nieuwe erfenis spelbord, die is geschreven in teksten en slogans. De nieuwste optie van Microsoft is op dit gebied ongelooflijk lekker, aan de andere kant is het moeilijk te zien Energie Logo op de voorkant en een “H” op de achterkant. Ik zeg hem: Ja! Meer kleuren, minder logo’s alstublieft.

Over de achterkant gesproken: deze gamepad bedekt zijn handgrepen met een uniek rubber materiaal, in tegenstelling tot de harde plastic kettingkuiltjes in onze Xbox-gamepadrecensie uit 2020. Microsoft beschrijft dit materiaal als “geïnspireerd door het stuur van een raceauto”. Ik zou niet zo ver gaan in termen van materiaalkwaliteit of gevoel, maar ik weet ook niet zeker of ik bereid zou zijn om de extra premie te betalen voor materialen van echte autokwaliteit, zoals het leer op deze knoppen. Ik hou van het zachte gevoel van de gamepad, maar ik kan niet meteen voorspellen of dit materiaal na langdurig gebruik zal verslijten of van de handen zal loslaten.

Bovendien wordt de gamepad geleverd met een bestand Forza Horizon 5 Een DLC-code, deze ontgrendelt een op maat gemaakte auto (een Ford de Luxe coupé met vijf ramen uit 1932), een T-shirt voor je in-game avatar en een aangepaste “dansende” emoticon. Ik ben niet echt een fan van de hardware-beperkende functies in de software, maar dit zijn ook slechte cosmetische toevoegingen. Dus als je deze mist, mis je niet veel. (Je kunt een minder kleurrijke versie van deze auto heel goedkoop ontgrendelen in de reguliere game, en deze DLC-verfbeurt bevat “HORIZON FESTIVAL” donkere tekst die op de kofferbak kruipt, dus ik zou het eerlijk gezegd niet aanraden.)

Dit gamepad-ontwerp is misschien niet jouw ding, maar ik juich het Xbox-team toe voor iets dat zo brutaal en brutaal is in termen van kleurontwerp. Veel “speciale” gamepads van Microsoft, Sony en Nintendo dwalen af ​​naar militaire gejuich of opzichtige logo’s – en die stijlen kunnen er zeker geweldig uitzien (of in ieder geval passen bij welke gameserie ze ook hebben geïnspireerd). Maar ik hou van de gewaagdere kleurontwerpen in het algemeen, vooral met iets inherent grilligs als een spelsysteemcontroller. Totdat Microsoft vergelijkbare verfopties en kleurvariaties op zijn Xbox Design Lab opent, is dit behoorlijk in het oog springend Energie Het speelbord zou voldoende moeten zijn.

Ars Technica kan via partnerprogramma’s een vergoeding verdienen voor verkopen van links in dit bericht.

READ  Verken de betoverende wereld van Tunche op Xbox, Switch en pc
Written By
More from Vanessa Hale
Xbox heeft een console voor twee jaar exclusief voor Dolby Vision en Dolby Atmos
Verwacht niet dat de PlayStation 5 of Nintendo binnenkort ondersteuning of ondersteuning...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *