Een maand later ben ik Starfield vergeten

Een maand later ben ik Starfield vergeten

Ik was net zo hyped als ieder ander in de weken vóór de release van Starfield. Het was een moeilijke positie om te rapporteren over de lekken en tegelijkertijd al het mogelijke te doen om spoilers te voorkomen, maar het is me gelukt. Ik zat opgesloten vanaf het moment dat het live ging, en in de eerste dagen van de levenscyclus van het spel stopte ik tijd, moeite en geld in het spel. Dat klopt – geld. Ik vond het zo leuk dat ik een week later eropuit ging en de Constellation Edition kocht.

Maar nu, slechts een maand nadat Starfield uitkwam, ben ik de game eigenlijk helemaal vergeten. Ik heb het verhaal voltooid en voelde absoluut geen drang om in NG+ te springen. Op dat moment had ik ook alle zij-inhoud voltooid. Het enige dat nog overbleef was het bouwen van buitenposten, spelen met schepen en het scannen van planeten.


Waar ging het allemaal verkeerd?

Laat ik mijn punt voorafgaan met een stukje achtergrondverhaal: ik ben dol op de spellen van Bethesda. Ik heb duizenden uren van mijn leven verloren aan Fallout 4 – en speel het nog steeds – en ik heb meer tijd geregistreerd dan ik zou willen toegeven in Fallout 76. Vroeger was ik een absolute vijand voor Skyrim, te.

Wat is er mis met Starfield? Waarom heb ik na slechts één maand al mijn interesse in het spel verloren?

Ten eerste had ik het gevoel dat het spel, ondanks dat het zich afspeelde in een universum met ongeveer 1500 planeten, niet zoveel te doen of te ontdekken had. Voor het grootste deel waren ‘willekeurige’ locaties duplicaten van spoelen en herhalen, en er is maar een beperkte tijd die je kunt besteden aan het scannen van planten en buitenaardse wezens.

READ  VR-vrije halfwaardetijd: Alyx is goed gevormd

Ik rondde het verhaal relatief snel af, voltooide de missielijnen voor de facties, vinkte een aantal op prestaties gebaseerde vakjes aan en bestookte ruimtepiraten waar ik ze ook tegenkwam, maar het voelde als een te repetitieve lus om echt betrokken te blijven.

Ik heb geen interesse in het bouwen van een fabriek voor het verzamelen van grondstoffen ergens in een buitenpost, en ik wil geen uren besteden aan het bouwen van allerlei verschillende soorten schepen. Bovendien heb ik er geen zin in om de game te modificeren – en zelfs de officiële mod-tools die volgend jaar komen interesseren me niet.

Buck de trend

Het is op een bepaalde manier triest. Ik ging uiterst hoopvol naar Starfield, onvermurwbaar dat het spel boordevol potentieel zat, en dat het nu, na minder dan 100 uur gespeeld te hebben, op de plank ligt. Het slaagde er niet in om mijn aandacht langer dan een paar weken vast te houden, en tegen het einde daarvan kreeg ik NG+ aangeboden en sloeg het af. Ik begrijp het concept ervan en waarom het zo ‘speciaal’ is in Starfield, ik wil het gewoon niet doen.

In schril contrast hiermee ga ik graag terug en begin ik elke dag van de week aan een nieuwe run-through van Fallout 4 – of zelfs Fallout 3. Voor games die zich afspelen in een post-apocalyptische woestenij slagen ze er op de een of andere manier in om zich levendiger te voelen dan Starfield, en oneindig veel boeiender en herspeelbaar – zelfs zonder NG+ initiatieven.

READ  Steam Hit Lethal-clip gaat viraal en de game wordt geprezen om zijn 'geweldige' close-chat

Het helpt natuurlijk niet dat er de komende maanden een solide reeks games komt die mijn aandacht zullen trekken. Ik zit al met mijn nek in Assassin’s Creed Mirage en kan eerlijk zeggen dat het – voor mij – een veel waardevollere aankoop is dan Starfield.

Misschien ga ik Starfield nog eens bezoeken als de Shattered Space-uitbreiding volgend jaar uitkomt, maar tot die tijd denk ik niet dat ik de game eens geïnstalleerd zal houden.


Voor meer Insider Gaming-verslaggeving, bekijk het nieuws over de Advanced Warfare-wapens die naar MW3 komen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *