Een nieuwe look voor Calculator, Mail en meer in Windows 11

In aanloop naar Windows 11 introduceert Microsoft steeds meer standaard apps, passend bij de nieuwe huisstijl van het aankomende besturingssysteem. Windows Insiders kunnen nu de opnieuw ontworpen Rekenmachine, Mail en Agenda-app en Knipprogramma gaan gebruiken.

Aanpassingen op de rekenmachine zijn nauwkeurig. Het venster heeft voor het eerst afgeronde hoeken en een donkere modus. Het hangt af van het te selecteren Windows 11-thema. U kunt een donkere rekenmachine instellen als het besturingssysteem zelf een licht thema heeft, of omgekeerd.

De e-mail- en agendavensters zijn ook afgerond, met een donkergrijze achtergrondkleuroptie.

Knippen is meer dan alleen uiterlijk, al vind je hier ook afgeronde hoeken en een donkere modus. Windows 10 heeft momenteel twee verschillende manieren om schermafbeeldingen direct te maken en te bewerken: Knipprogramma en Knippen en annoteren.

De Snipping Tool in Windows 11 combineert beide in één gebruiksvriendelijke applicatie, die kan worden opgeroepen via een toetscombinatie Windows-toets + Shift + S. De schermafbeelding wordt op het klembord opgeslagen, zodat u deze gemakkelijk ergens anders kunt plakken.

Windows 11 downloaden

Windows 11 is beschikbaar om te proberen op Windows 10-pc’s via het Windows Insider-programma. Daar zijn nu ook standaard app-updates beschikbaar. Het wordt niet aanbevolen om Windows 11 buiten dit officiële kanaal te downloaden. Het internet wemelt van malafide installatiebestanden die alleen malware binnenbrengen.

Lees hier hoe u Windows 11 veilig kunt downloaden en installeren.


Reacties die off-topic zijn, worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over mogelijke spelfouten, opmerkingen en andere vragen over de site kunnen via e-mail naar de sitebeheerder worden gestuurd.

READ  Hoe kijk je vanavond naar Bruins-Lightning Game 1?More from Madison Garrett

CISA waarschuwt voor Emotet: ‘Gevaarlijkste dreiging van dit moment’

‘Emotet is een van de gevaarlijkste bedreigingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd’....
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *