Een onderzoekspaper over de opwarming van de aarde is geüpload naar het klimaatmodel, co-auteur van Dr. Christie van UAH University – Yellowhammer News

Een onderzoekspaper over de vooroordelen over de opwarming van de aarde is door Dr. Christie van UAH gezamenlijk geüpload naar het klimaatmodel

John Christie, Distinguished Professor of Atmospheric Sciences aan de University of Alabama in Huntsville, was co-auteur van een onderzoekspaper dat een significante opwarming van de aarde vond in de nieuwste klimaatmodellen.

De paper werd door de American Geophysical Union (AGU) genoemd als een van de top 10% downloads in 2020 van het tijdschrift Earth and Space Science.

Dr. John Christie, ook klimaatwetenschapper in Alabama en directeur van het Earth System Science Center (ESSC) aan de UAH, was co-auteur van “The Global Tropospheric Warming Bias CMIP6.” Het artikel “hielp de zichtbaarheid van aard- en ruimtewetenschappen te vergroten en inspireerde nieuwe onderzoeksideeën”, aldus AGU.

“Dat is cool – geen woordspeling bedoeld”, zegt dr. Christie, die tijdens de regering-Trump werd aangesteld om zitting te nemen in de wetenschappelijke adviesraad van de US Environmental Protection Agency.

“Dit was zo’n aangename verrassing voor mij en mij, Ross McKittrick”, zegt Kristi. “Ross is een econoom aan de Universiteit van Guelph in Guelph, Ontario, Canada, met grote statistische vaardigheden. Ik heb waarnemingsgegevenssets samengesteld en de ruwe uitvoer van het klimaatmodel omgezet in een schaal die overeenkomt met wat wordt waargenomen door satellieten en ballonnen. ”

Wetenschappers hebben historische gegevens over de periode 1979-2014 van het nieuwste Dual Model Intercomparison Project (CMIP6) klimaatmodel onderzocht en bijgewerkt en ontdekten dat wat voorheen de mate van buitensporige opwarming was die alleen in de tropische troposfeer werd gemodelleerd, nu wereldwijd wordt overgemodelleerd. Hun model loopt sneller dan waarnemingen in de lagere en middelste troposfeer, zowel in de tropen als wereldwijd.

READ  De Rajasthan PTET-toelatingskaart 2021 is vrijgegeven; Zie hoe te downloaden - bekijk hier de volledige lijst met websites, examendatum en andere details

Ze ontdekten dat de atmosferische temperatuur, zoals gemeten door satelliet, een ideale observatie-eigenschap is voor het detecteren van klimaatverandering. Als onderdeel van een lopend gezamenlijk project tussen UAH, de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en NASA, publiceren Dr. Christie en ESSC Principal Research Scientist Dr. Roy Spencer een maandelijks Global Temperature Report dat gebruikmaakt van gegevens die zijn verzameld door geavanceerde microgolfsondes op NOAA, NASA en satellieten Europese industriële zone om temperatuurmetingen te produceren voor bijna alle delen van de aarde.

“Dit is waar de reactie op verhoogde broeikasgassen het meest uitgesproken zou moeten zijn”, zegt Dr. Christie van de bulkatmosfeer.

In eerder werk gericht op de bovenste equatoriale troposfeer – het gebied ongeveer 30.000 tot 40.000 voet hoog in de tropen – vonden Dr. Christie en zijn medewerkers het gebied belangrijk omdat het dient als een belangrijke “ventilatie” om warmte in de ruimte af te geven.

“We ontdekten dat wanneer de aarde opwarmt, de hoeveelheid warmte die de ruimte in ontsnapt ongeveer twee keer zo groot is als de hoeveelheid die vrijkomt bij klimaatmodellen”, zegt hij. “Met andere woorden, de ‘ventilatie’-ruimte in de modellen gaat niet voldoende open om overtollige warmte af te geven in hetzelfde tempo als de echte wereld.”
Als gevolg hiervan, zegt hij, wordt in klimaatmodellen de overtollige warmte vastgehouden, en uiteindelijk verwarmt dit de hele atmosfeer tot aan de oppervlakte.
“De effectiviteit van deze ‘ventilatie’ kan worden aangetast als de modellen veel waterdamp en/of dunne wolken in dat gebied hebben”, zegt Dr. Christie. “Dit is een eenvoudige hypothese om te verklaren waarom modellen de atmosfeer zo snel opwarmen.”

READ  Door de toevoeging van het vaccinpaspoort is de NHS-app 1,3 miljoen keer gedownload

De onderzoekers concluderen dat de grotere atmosferische meting ook defecten vermijdt die van invloed zijn op oppervlakteverstrooide thermometers, zoals gebrek aan dekking, vervuiling door stedelijke invloeden en frequente veranderingen in locatie en instrumentatie.

“Een van de redenen voor de populariteit van het artikel zijn de beleidsimplicaties”, zegt Dr. Christie. “Tegenwoordig voeren regeringen een duur energiebeleid in dat gebaseerd is op prognoses van klimaatmodellen.”

Omdat energie elk aspect van ons leven raakt, zegt hij dat dergelijk beleid een enorme impact heeft op alles wat we kopen en alles wat we doen.

“Ons werk laat duidelijk zien dat dit beleid gebaseerd is op overdreven opvattingen over klimaatverandering”, zegt Dr. Christie. “Met andere woorden, we laten zien dat de modellen erg gevoelig zijn voor de extra broeikasgassen die mensen in de atmosfeer brengen als gevolg van een verbeterde economische ontwikkeling, en daarom niet kunnen worden vertrouwd voor grote initiatieven op het gebied van energiebeleid.”

Written By
More from Eda Greene

Stappen gebruiken Download Minecraft voor Android, pc en iPhone gratis in 3 minuten

Minecraft downloaden Minecraft Veel gebruikers zijn op zoek naar manieren om het...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *