Een Xbox-controller op een computer aansluiten

Een Xbox-controller op een computer aansluiten

Wilt u uw Xbox-controller op uw computer aansluiten? Laat me helpen.

Veel pc-games op Steam of een andere gamingmarktplaats bieden controllerondersteuning. Ach, sommige games zijn op deze manier beter. Het enige probleem is dat er een paar verschillende manieren zijn om een ​​Xbox-controller op een computer aan te sluiten – en het kan een beetje moeilijk zijn om te weten welke methode de beste is.

Dit is hoe het werkt.

Zie ook:

Er wordt momenteel gewerkt aan een chatbot voor Xbox AI. Dit is wat u kunt doen.

Een Xbox-controller op een computer aansluiten

Er zijn drie manieren om je Xbox-controller op je pc aan te sluiten Microsoft.

1. Gebruik een USB-kabel

De eerste methode is de meest directe, maar ook de meest restrictieve.

Simpel gezegd: je Xbox-controller wordt vrijwel zeker geleverd met een of andere USB-kabel. Oudere Xbox-consoles (zoals de Xbox One-gamepad) maken verbinding via micro-USB. Aan de andere kant kunnen nieuwere apparaten (zoals die bij de Series X worden geleverd) verbinding maken via USB-C. De volgende stap is eenvoudig: sluit hem aan op de console en sluit hem vervolgens aan op een USB-poort op uw computer.

Dit is een redelijk veilige manier om pc-games te spelen met een Xbox-controller, maar het is misschien niet de beste manier om dit te doen als je ver weg van de computer zit.

2. Gebruik een draadloze adapter

Gelukkig zijn er twee manieren om een ​​Xbox-controller draadloos met een computer te verbinden. De eerste is via een draadloze adapter-dongle die je voor ongeveer $ 30 kunt krijgen.

READ  In de nieuwste Xbox ActiBlizz Twist zou China de overname van Microsoft goedkeuren

Deze kleine man is eigenlijk een USB-stick die op een open poort van uw computer wordt aangesloten. Om je controller ermee te koppelen, schakel je de controller in door op de grote Xbox-knop te drukken totdat de knop begint te knipperen. Houd nu de koppelknop op de adapterdongle ingedrukt, waarna een klein lampje begint te knipperen. Zodra dit gebeurt, houdt u de koppelingsknop bovenaan de Xbox-controller ingedrukt.

Als je het goed doet, zal het lampje van de Xbox-controller een korte tijd snel knipperen voordat het uiteindelijk blijft branden, zonder te knipperen. Dit betekent dat hij verbonden is en dat u dit proces de volgende keer dat u de controller op een pc gebruikt, niet opnieuw hoeft te doorlopen.

3. Gebruik Bluetooth

Je wilt er een die lijkt op de onderste console.
Krediet: Microsoft

Tenslotte is het mogelijk om via Bluetooth een Xbox-controller met een computer te verbinden. De enige kanttekeningen zijn dat je Windows 10 Anniversary of hoger nodig hebt – en de juiste soort Xbox-controller. Als uw controller eruitziet als de onderste eenheid op de bovenstaande foto, beschikt deze over Bluetooth. Als dit niet het geval is, moet u een USB-kabel of draadloze adapter aanschaffen.

Als u echter eerder een Bluetooth-apparaat met een computer hebt gekoppeld, zal dit proces u bekend voorkomen. Schakel de Xbox-controller in door op de Xbox-knop te drukken en houd vervolgens de koppelknop aan de bovenkant van de controller drie seconden ingedrukt totdat de Xbox-knop begint te knipperen.

Ga vervolgens naar het menu Instellingen van uw computer en zoek het Bluetooth-koppelingsmenu onder Apparaten. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld. Zodra dat is gebeurd, zou de controller als een koppelbaar apparaat moeten worden vermeld. Klik er eenvoudig op en bevestig dat u het wilt koppelen.

READ  Xbox brengt officiële Halo Infinite lanceringsaankondiging uit

Zoals je kunt zien, is het koppelen van een Xbox-controller aan een computer zo eenvoudig als maar kan. In het slechtste geval moet je $ 30 uitgeven. Hoogstwaarschijnlijk kunt u dit echter moeiteloos in slechts een paar seconden doen. Ik luister!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *