Een Xbox One-controller aansluiten op een Xbox Series X | S.

Als je net een nieuwe Xbox Series X of Xbox Series S hebt gekregen, heb je misschien haast om erop uit te gaan en er meer consoles voor te kopen. Immers, bijna alle gamesystemen worden geleverd met een enkele console die teruggaat tot de Sega Genesis. Hoewel de reeks X | S opgespoord, is de Xbox One-controller volledig compatibel met beide platforms. Je kunt het niet alleen gebruiken om Xbox One-games op nieuwere consoles te spelen, maar ook iedereen Xbox Series X-games | S, wat anders is dan de manier waarop de PS5 DualShock 4-controllers ondersteunt.

Een Xbox One-controller aansluiten op een Xbox Series X | S.

Xbox One-consoles missen de centrale deelknop.

De consoles lijken zelfs zo op elkaar dat je er geen zult zien met het label “Xbox One” of “Xbox Series X” wanneer je een nieuwe console koopt. In plaats daarvan zijn ze gelabeldXbox draadloze controllerHet kan in beide generaties worden gebruikt.

Zet de controller aan alsof je hem met de Xbox One gebruikt – druk op de Xbox-knop en deze begint te knipperen. Druk vanaf daar op de koppelingsknop op de console zelf. De kleine ronde knop bevindt zich direct naast de USB-poort aan de voorkant op de Xbox Series X en op een vergelijkbare locatie op de S-serie.

De locatie van de koppelingsknop in beide versies.
De locatie van de koppelingsknop in beide versies.

Houd vervolgens de koppelingsknop op de controller ingedrukt. Het bevindt zich aan de bovenkant van de console in de buurt van de USB-poort en je zult zien dat de Xbox-knop snel begint te knipperen. Binnen een paar seconden moet het stationair blijven, wat betekent dat de controller is gekoppeld.

READ  Xbox Insider brengt twee onaangekondigde "grote" Xbox Series X-games uit

Als alternatief kunt u de console aansluiten via een USB-kabel (ofwel USB-C of micro-USB, afhankelijk van de console) om deze te koppelen met uw systeem en de latentie te verminderen. Dit kan handig zijn als je vecht- of sportgames speelt, en het enige wat je hoeft te doen is de kabel in de USB-poort van de controller en het systeem te steken.

Kleine waarschuwing

Een van de problemen die we in het verleden hebben gehad, kan het koppelen van de console tot hoofdpijn leiden, en vreemd genoeg heeft het niets te maken met de console zelf. In het geval van het gebruik van een defecte externe harde schijf (in ons geval was het .-bestand Seagate-modelSommige Xbox Series X-functies werken pas als ze zijn verwijderd. Dit omvat het koppelen van een controller, zelfs als deze voorheen probleemloos op het systeem werkte. Als je console plotseling de verbinding verbreekt bij het opstarten en je gebruikt een externe schijf, probeer deze dan eerst los te koppelen.

Written By
More from Vanessa Hale

Xbox Series X heeft snelle laadtijden en Playstation maakt snitching gemakkelijker

Foto: Stockcrafterpro (Shutterstock) We zijn minder dan een maand verwijderd van de...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *