Eerste indrukken van de 16-inch MacBook Pro: tot nu toe best gaaf (meestal)

Vrijdag kwam er een glimmende nieuwe Mac binnen, dus na twee dagen redelijk intensief gebruik is het tijd om mijn eerste indrukken van de M1 Max 16-inch MacBook Pro te geven.

Ik heb het nog niet voor iets te omslachtigs gebruikt, dus dit stuk behandelt wat ik denk van het ontwerp, het scherm – inclusief die beruchte inkeping – warmtebeheer en een vroege blik op de levensduur van de batterij in de echte wereld…

Toen het erop aankwam om het te kopen, aarzelde ik een beetje over de specificaties, voordat ik koos ongeveer Maximaal model.

Ik heb in het verleden mijn Macs maximaal gebruikt op basis van een langere levensduur van het apparaat, eerder Betrouwbaarheidsproblemen leid mij Om deze benadering opnieuw te evalueren:. Als ik Macs om de drie jaar zou vervangen, zou dat het moeilijker maken om een ​​premie te rechtvaardigen voor een model met een hogere specificatie, omdat je het prijsverschil niet terug kunt krijgen bij wederverkoop.

Toen echter bleek dat de M1 Max letterlijk twee keer de prestaties van de M1 Pro bood, kon ik hem niet weerstaan.

Redenen voor de rest kunt u lezen mijn vorige artikel.

Met slechts een paar dagen macOS Monterey gebruiken voordat mijn nieuwe apparaat arriveerde, nam ik niet de moeite om mijn oude apparaat bij te werken (ik heb nog nooit een bèta-Mac gebruikt!), dus dit is misschien de reden waarom de M1 Mac geen Intel herkende één wanneer aangesloten via een kabel Thunderbolt. Maar zelfs met ongeveer 3 terabyte aan gegevens viel het migreren van een Time Machine-back-up mee: ongeveer zeven uur vanaf een 7200-rpm metalen draaiende schijf via USB3.

poorten

Ik heb eerder gemerkt dat de nieuwe poorten voor mij vrijwel niet relevant zijn. Mijn monitor is aangesloten via een enkele USB-C-kabel, dus ik gebruik de HDMI-poort niet. Ik ben momenteel in de video-only-fase van de fotografie-kant (gebruik mijn iPhone alleen voor foto’s), en ik fotografeer op een externe SSD, dus ook geen SD-kaartsleuf nodig.

Esthetisch gezien zorgen de nieuwe poorten ervoor dat het apparaat er minder netjes uitziet, maar ik weet dat anderen de poorten waarderen, dus daar mag ik niet over klagen.

EXTERIEUR DESIGN

Het nieuwe ontwerp geeft de machine zeker een boks-achtige look! als Opmerking Jason SnelHet doet ons bijna denken aan de Titanium PowerBook G4. Het is misschien gewoon de renovatiefactor voor een nieuw ontwerp na zo lang, of misschien een kick van nostalgie, maar ik Echt bewonderen.

Er zijn twee specifieke designaccenten die aan de buitenkant opvallen. De eerste is het glanzend zwarte Apple-logo op het deksel en de tweede is de MacBook Pro die aan de onderkant is geëtst. Ik ben fan van beide, en vooral dat laatste doet me denken aan het beroemde Steve Jobs-verhaal Verf de achterkant van het hek. Bijna niemand ziet de inscriptie, maar Apple nam de moeite om het toch te doen.

toetsenbord

Als je het toestel opent, vallen er twee dingen op. De eerste is natuurlijk het dunne scherm, en die inkeping. De tweede is het geheel zwarte toetsenbord.

Ik moet zeggen dat ik helemaal geen fan ben van het nieuwe toetsenbordontwerp. l Veel Geef de voorkeur aan het eerdere ontwerp van de zwarte schakelaars in plaats van de aluminium behuizing. Door het originele ontwerp voelde het toetsenbord als een integraal onderdeel van je Mac. Het nieuwe ontwerp ziet er goedkoop uit, alsof Apple een kant-en-klaar toetsenbord heeft gekocht en erin heeft gegooid.

READ  Pokemon onthult het advies dat Ash's vader hem lang geleden heeft gegeven

Ik had niet gedacht dat ik de Touch Bar zou missen, maar ik doe het wel een beetje. Ik heb eerder gezegd dat de enige dingen die ik ervoor gebruikte de schuifregelaars voor volume en helderheid waren, maar het werkte uitstekend voor deze functies. Teruggaan naar keyjumps lijkt een stap achteruit – zo erg zelfs dat ik in plaats daarvan de schuifregelaars van het Control Center gebruik.

Eindelijk, en dit is misschien mijn verbeelding, maar Touch ID lijkt sneller te zijn. Bij de vorige vorm had ik het gevoel dat ik er met mijn vinger op moest drukken en even moest pauzeren, terwijl deze vorm ogenblikkelijk lijkt.

Toezicht houden op

Het belangrijkste kenmerk van het herontwerp is natuurlijk het nieuwe scherm. dunne randen; inkeping. Kleine LED-achtergrondverlichting. Functioneel upgraden.

dunnere randen

De dunne randen zien er geweldig uit. De dikte van oude MacBook Pro-frames is ronduit beschamend als je ze samen met moderne Windows-laptops bekijkt. Deze framemaat ziet er eigentijds uit, en hoewel de werkelijke toename van de schermgrootte eerder bescheiden is, is het Gevoel ruimer.

Ik hou van zoveel mogelijk schermvastgoed, daarom hield ik vroeger van de 17-inch MBP. In dit geval gebruik ik mijn MacBook om meer ruimte te maken om de resolutie te verhogen in plaats van de PPI. Bij dit model is de standaardresolutie 2:1, perfect voor scherpere tekst, en een collega wedt dat ik het zo perfect zal vinden dat ik de extra resolutie ervoor opoffer. Was verkeerd! Het klinkt geweldig, maar ik vind dat volledige resolutie nog steeds geweldig is, en voor mij is het bruikbaarder.

spleet

Wat iedereen natuurlijk wil weten, is hoe een spleet er in het echt uitziet? Met slechts twee dagen gebruik is mijn antwoord: in welke mate?

Voor mij is de ervaring precies dezelfde mate als op mijn iPhone – ik merk het gewoon niet meer. Het past goed in de menubalk, dat zal ik doen ver In plaats daarvan heb je een 1080p-camera bovenaan het scherm met een inkeping in plaats van een 720p-camera bovenaan of 1080p onderaan. Mensen kunnen discussiëren over de vraag of een andere optie mogelijk is (hoewel het bewijs dat ze geven meestal een Windows-pc is met een 720p-camera, of een twee-in-één waarbij het scherm eigenlijk een dikke tablet is). Maar hoe dan ook, mijn punt is dat er veel ophef is om niets.

Kleine LED-achtergrondverlichting

Er lijkt veel verwarring te zijn in de niet-technische pers, met mensen die het omschrijven als een nieuwe displaytechnologie. Zo is het niet: het is hetzelfde hoogwaardige IPS LCD-scherm dat Apple al heel lang gebruikt. Wat anders is, is dat de achtergrondverlichting, met veel LED’s, veel kleiner is.

Maar… het maakt een groot verschil. Extra verlichting en veel verbeterde bestuurbaarheid (verlichting of het ontbreken van verschillende schermgebieden), verbetert het contrast aanzienlijk. het zwart Veel Zwarter, witter Veel Helderder. Als je van plan bent om de helderheid te maximaliseren, raad ik je aan eerst een zonnebril te dragen – dit ding is ernstig Helder! De volgende keer dat het een zonnige dag is, probeer ik het buiten (houd er rekening mee dat ik in het VK woon, dus dit zal waarschijnlijk in mei zijn).

READ  Focusmodi gebruiken voor meldingen op iOS 15

Functioneel upgraden

Apple heeft de Pro Motion-functie verprutst door deze tijdens het trefwoord in Safari in gebruik te tonen – wanneer uw versie van Safari dit nog niet ondersteunt. Scrollen tijdens het browsen lijkt het meest overtuigende voordeel te zijn, dus het is echt onverklaarbaar om het daar niet te zien.

Toen je Apple Pro Motion naar de iPad bracht, Lijkt me geen groot probleem Tot ik terug naar mijn iPad ging zonder. Het was een soortgelijk verhaal hier – in het begin.

Toen ik het in systeemanimaties zag, zoals schakelen tussen desktops, vond ik het een leuke functie, maar geen groot probleem. Het viel pas echt op toen ik het terug vergeleek met mijn oude apparaat.

Toen ik echter een geanimeerde tekst met Pro Motion zag, was het meteen duidelijk hoe goed het was! Het is gewoon zo boterzacht, als je het eenmaal ziet, jij Echt Wil het houden! Helaas is dit grotendeels beperkt tot: katalysator-apps Voor nu. Nu kan ik niet wachten tot Apple dit naar Safari brengt!

Versterkers

Apple prijst de prestaties van zijn MacBook Pro-luidsprekers bij elk nieuw model, en ik rol altijd een beetje met mijn ogen. Ja, ik denk dat de luidsprekers redelijk zijn, maar het zijn laptopluidsprekers. Ze staan ​​al een tijdje op één lijn met een zeer gemiddelde draagbare Bluetooth-luidspreker in termen van kwaliteit en grootte, en dat is niet veranderd.

Batterijduur

Hoewel Apple zegt dat de maximale batterijduur 21 uur is voor video, is het nummer waar ik altijd naar op zoek ben “draadloos internet”. Dit is het meest voorkomende gebruik van de machine, dus dit is een claim die ik wil testen.

Apple zegt het tot 17 uur-Met helderheid ingesteld op 8 klikken. Ik ging er altijd van uit dat Apple een onrealistisch helderheidsniveau gebruikte, maar toen ik het controleerde, was dit eigenlijk de helderheid die ik koos. (Ik gebruik 100% bij het bekijken van de video.)

Het duurde 34 minuten voordat het batterijniveau veranderde van 100% naar 99%! Dit percentage kan natuurlijk wel of niet juist zijn.

Mijn eerste gebruik van de machine was in veel opzichten atypisch. Spotlight is geïndexeerd. Ik heb meerdere uren video in Plex bekeken, op volledige helderheid. Ik gebruikte Photoshop meer dan normaal. Ten derde heb ik het de hele nacht uitgeschakeld, dus de levensduur van de batterij omvat ook alles wat je verbruikt terwijl je slaapt.

Bij dit alles was het 9 uur en 8 minuten toen ik een waarschuwing van 10% kreeg. Dit geeft een totale levensduur van iets meer dan tien uur aan.

Dat is ver verwijderd van Apple’s claim van 17 uur, maar ik zou verwachten dat het beter zou zijn bij normaal gebruik – en eerlijk gezegd, oprecht 10 uur gebruik is nog steeds redelijk goed in mijn boek. Op mijn Intel-machine kreeg ik 5-6 uur echt gebruik, dus dit verdubbelt in ieder geval de levensduur van de batterij.

Ik zal dit testen met een meer typische, en in een later deel verslag uitbrengen.

READ  Apple's nieuwe M1 Max MacBook Pro krijgt virtuele turboknop voor high power-modus

warmtebeheer

Apple beloofde dat het toestel koeler zou werken dan zijn Intel-voorganger en dat er bij normaal gebruik geen ventilatoren nodig zouden zijn. Ik kan beide beweringen bevestigen.

Zelfs bij heel normale taken zou mijn Intel MBP 16 een erg hete basis krijgen bij langdurig gebruik, evenals de partitie boven het toetsenbord. Sterker nog, in de zomer zal ik een koelmat onder de machine moeten leggen als ik hem te lang op schoot gebruik.

met mij M1 Max 16-inch MacBook Pro, ik hoorde de fans letterlijk niet één keer aangaan, en na meer dan tien uur continu gebruik op de tweede dag, was de basis nauwelijks boven de huidtemperatuur en de scheidingswand boven het toetsenbord is volledig koud. Dit is een enorm verschil.

Fout in toepassingsgeheugen

Een aantal Mac-gebruikers, waaronder ikzelf, zijn Deze foutmelding zien, waarbij sommige applicaties steeds meer geconsolideerd geheugen gebruiken totdat het crasht. Het is op dit moment onduidelijk of het probleem specifiek is voor M1-Macs, maar ik ben alleen opgelucht dat het geen hardwareprobleem is.

Magic Keyboard met Touch ID

Ik was echt onder de indruk van het gemak van de installatie Magic Keyboard met Touch ID – Het is in principe volledig automatisch. Gebruik een USB-C naar Lightning-kabel om uw toetsenbord (of trackpad of muis) aan te sluiten en het wordt onmiddellijk herkend en gekoppeld. U kunt de kabel direct verwijderen. Touch ID wordt ook automatisch geconfigureerd met behulp van bestaande vingerafdrukgegevens die op uw Mac zijn opgeslagen.

Apple’s bewering dat het “gewoon werkt” is niet altijd juist, zoals we allemaal weten, maar dit is een goed voorbeeld van Just Working.

Eerste indrukken van de M1 Max 16-inch MacBook Pro

Tot nu toe zijn de enige minpunten die ik heb bedacht:

  • zwart toetsenbord
  • Volume- en helderheidsregelaars zijn een beetje stabieler
  • Fout in toepassingsgeheugen

Aan de positieve kant:

  • EXTERIEUR DESIGN
  • Dunne schermranden
  • Mini LED-achtergrondverlichting zorgt voor een veel beter contrast
  • Pro Motion, vooral bij het scrollen van tekst
  • Levensduur van de batterij (niet trouw aan wat Apple beweert, maar nog steeds indrukwekkend)
  • Werkt prima bij normaal gebruik, geen ventilator

We hopen dat de geheugenfout van de toepassing zeer snel zal worden verholpen. Ervan uitgaande dat dit inderdaad het geval is, zijn mijn enige klachten echt heel kleine – terwijl de pluspunten een heel groot probleem vormen.

Ik zei dat ik geen commentaar zou geven op de uitvoering, omdat mijn enige dringende behoefte videobewerking is en ik het niet vaak doe om zinvolle vergelijkingen te maken. Er zullen er genoeg van anderen komen. Maar ik kan wel zeggen dat de reboots nu erg snel gaan!

Tenzij er grote oogsten komen, zal ik een ander stuk schrijven zodra ik nog een paar dingen te zeggen heb, waarschijnlijk over ongeveer een week.

Als u uw indrukken heeft ontvangen, deel dan uw eerste indrukken in de opmerkingen. Als je er nog geen hebt besteld, is er dan iets aan je standpunt veranderd? Laat het ons nog een keer weten.

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
Modders voegen eindelijk een actieve functie toe aan Apex Legends
Ontdek wat het coolste is val van titaan Ik was? Het besturen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *