Electronic Arts sluit een deal van $ 1,4 miljard om het Britse videogamebedrijf Plademic te kopen | spellen

Electronic Arts heeft een deal gesloten van $ 1,4 miljard (£ 1,04 miljard) om Playdemic te kopen, de maker van mobiele games die vooral bekend staat om zijn Golf Clash-franchise, de nieuwste Britse maker van videogames die wordt overgenomen door de in Californië gevestigde gigant.

Voor EA, de maker van games zoals Battlefield en The Sims, is het een all-cash deal aangegaan met Playdemic-eigenaar AT&T’s Warner Bros. spellen De divisie is de laatste stap om de sport- en mobiele gaming-activiteiten uit te breiden.

Playdemic, opgericht in 2010 en met hoofdkantoor in Cheshire, werd overgenomen door EA Een deal van £ 954 miljoen in december om Codemasters uit Warwickshire te kopenmaker van racesimulatiegames, waaronder de Formula One-serie.

“We zijn verheugd om het Playdemic-team officieel te verwelkomen bij Electronic Arts, wat bijdraagt ​​aan ons groeiende mobiele portfolio en ons leiderschap in de sport uitbreidt”, aldus Andrew Wilson, CEO van EA. “De toevoeging van het geweldige Playdemic-team draagt ​​niet alleen bij aan de kracht van onze mobiele teams wereldwijd, het zet ook onze uitbreiding en investering in talent in het VK voort.”

EA, met een marktwaarde van $ 37 miljard, is eigenaar van sportfranchises, waaronder FIFA en de Madden NFL. De aankoop van Playdemic is de grootste in de geschiedenis van het bedrijf.

Het in Wilmslow gevestigde Playdemic werd in 2010 opgericht door Paul Gouge en Alex Rigby – die nog steeds respectievelijk als studiohoofd en creatief directeur fungeren – en Ian Livingston, mede-oprichter van Game Workshop, werd beschouwd als een hoofdinvesteerder.

READ  YouTubers krijgen een OLED-model om voor de lancering over te schakelen

Abonneer u op de dagelijkse Business Today-mail of volg Guardian Business op Twitter via BusinessDesk

In 2011 verwierf het sociale gamingbedrijf RockYou Playdemic, dat zich had aangetrokken door zijn vroege succes op Facebook Gourmet Ranch, maar later dat jaar werd terugverkocht aan de oprichters nadat het in de VS gevestigde bedrijf in financiële moeilijkheden kwam.

De oprichters van Playdemic verkochten het bedrijf vervolgens in 2017 aan Warner Brothers-dochter TT Games, kort nadat de ontwikkelaar Golf Clash lanceerde, dat nu een van de grootste mobiele sportgames in het VK en de VS is met tot nu toe meer dan 80 miljoen downloads wereldwijd. Het bedrijf heeft momenteel 65 medewerkers in dienst.

“Dit is een spannende dag voor Playdemic nu we deel gaan uitmaken van de Electronic Arts-familie”, aldus Gouge. “Ik ben er trots op dat ik het ongelooflijke talent dat ik bij Playdemic heb gevonden, naar de EA-business kan brengen, om voort te bouwen op het ongelooflijke succes van Golf Clash en om nieuwe games te bouwen, waarvan we denken dat ze nog succesvoller kunnen zijn in het vermaken en boeien van een wereldwijd publiek.”

More from Madison Garrett

Grote bestanden snel en gratis verzenden? Dan is dit de tool die u zoekt

Grote bestanden snel en gratis verzenden? Dan is dit de tool die...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *