Ultieme doelstelling om het positiviteitspercentage van COVID te verlagen tot 5%, zegt de regering

NDTV News

Het centrum heeft vanmorgen meer dan 37.000 nieuwe gevallen ontdekt in de afgelopen 24 uur.

New Delhi:

Het “uiteindelijke doel” van de regering is om de positiviteitspercentages van COVID-19 terug te brengen tot 5 procent en agressieve testniveaus te handhaven, zei het ministerie van Volksgezondheid dinsdag, eraan toevoegend dat 30 staten en vakbondsgebieden al lagere cijfers hadden dan het nationale gemiddelde.

Het nationale positiviteitspercentage, het aantal geïnfecteerden als percentage van de geteste personen, was dinsdagochtend 11,14 procent. Dit is gestegen van 10 procent een week geleden, 9,7 procent twee weken geleden en 8 procent van vier weken geleden.

Het totale gemiddelde, berekend sinds 23 april, is 8 procent.

Ook op dinsdagochtend werden de afgelopen 24 uur 3,34 lakh coronavirus-tests uitgevoerd. Dit is gestegen van 2,87 een week geleden, 2,41 twee weken geleden en 1,87 van vier weken geleden.

Naarmate meer testniveaus meer COVID-19-patiënten in het hele land aan het licht brachten, is de dagelijkse toevoeging aan de nationale caseload de afgelopen week dramatisch gestegen.

Dinsdagochtend zei de regering dat er de afgelopen 24 uur 37.148 nieuwe gevallen waren ontdekt; in de 24 uur daarvoor waren er meer dan 40.000 gevonden.

India heeft tot nu toe meer dan 11,55 lakh COVID-19-gevallen gehad, met 28.084 sterfgevallen als gevolg van het virus. Het totale aantal gevallen is gestegen met meer dan 4,5 lakh vanaf 6 juli, toen India de grens van zeven lakh overschreed.

“Het land heeft de COVID-crisis relatief goed aangepakt. Het centrum ondersteunt staten. Centrale teams adviseren de staten en bezoeken hen ook om hun inspanningen te ondersteunen”, zei de regering vandaag.

READ  NHL Buzz: Makar's speeltijdbeslissing voor de Avalanche tegen de senatoren

Mensen werden ook gewaarschuwd om hun bewakers op dit moment niet teleur te stellen. “Er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen en er moet meer energie worden gestoken in onze ziektebestrijdingsreactie”, benadrukte de regering.

De regering zei dat het 180 tests per miljoen uitvoerde, vergeleken met de 140 per miljoen geadviseerd door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie).

Tijdens de briefing zei de regering ook: “Ondanks beperkte middelen kunnen we het sterftecijfer (of het sterftecijfer) op 2,43 procent brengen”, zei de regering, eraan toevoegend dat het krediet naar artsen en gezondheidswerkers ging.

Het ministerie zei dat het aantal doden per miljoen met 20,4 per miljoen tot de laagste ter wereld behoort; het wereldwijde gemiddelde is 77.

Het nationale sterftecijfer of het aantal sterfgevallen – het aantal sterfgevallen als percentage van het totale aantal gevallen – is 2,43 procent, prees de regering en prees eerstelijnspersoneel zoals artsen, verpleegsters en paramedische en sanitaire voorzieningen voor het lage cijfer.

Het aantal dodelijke ongevallen is de afgelopen vier weken gedaald; het was 3,2 procent toen voordat het twee weken geleden daalde tot 2,8 procent. Vorige week was het 2,6 procent.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *