Elon Musk zegt dat hij een apenbrein heeft aangesloten om videogames te spelen

Elon Musk spreekt tijdens een discussie op de Satellietconferentie van 2020.

Elon Musk zegt dat een van zijn startups een aap heeft met draden in zijn hoofd die videogames kan spelen.

“Het is een gelukkige aap”, zegt Musk, CEO van Tesla, de CEO van elektrische auto’s, en hij heeft vele andere toekomstige projecten ondersteund, waaronder Neuralink, een startup die zich richt op het ontwikkelen van een interface tussen de hersenen en de computer.

Hij zei dat er binnenkort video’s zullen verschijnen, mogelijk over ongeveer een maand, waarop apen met snoer te zien zijn.

Mask sprak in Clubhouse, een persoonlijke sociale app waar gebruikers zowel informele als informele chats hosten. Gevraagd naar de nieuwste ontwikkeling in Neuralink, die in 2017 werd onthuld. De ondernemer, die ook het raketbedrijf Space Exploration Technologies Corp. oprichtte. Hij is nu de rijkste persoon ter wereld, bekend om zijn brede interesses, van kunstmatige intelligentie tot ondergrondse snelwegen.

“We hebben een aap met een draadloos implantaat in zijn schedel met kleine draden die met zijn verstand videogames kunnen spelen”, vertelde Musk enkele duizenden luisteraars in de chatroom van het clubhuis. “Je kunt niet zien waar de transplantatie is en het is een gelukkige aap. We hebben de beste apenfaciliteiten ter wereld. We willen dat ze met elkaar mindpong spelen.”

Newsbeep

Musk legde uit dat “het idee van de neurale link is om hersen- en ruggenmergletsel te behandelen” en om verloren vaardigheden te vervangen bij mensen met een chipimplantaat.

Hij zei: “Er zijn rudimentaire versies van dit apparaat met draden die uit je hoofd steken, maar het lijkt op het Fitbit-apparaat in je schedel met kleine draden die in je hersenen lopen.”

READ  Quentin Lake keert terug om UCLA's veroveringsbod te helpen in rivaliteitsspel

Hoewel Clubhouse weinig meer lijkt te zijn dan een app om in tonnen conferentiegesprekken te springen, is het een populair platform geworden voor naar schatting 5 miljoen gebruikers, een sprong ten opzichte van 3 miljoen 10 dagen geleden.

(Behalve de kop, is dit verhaal niet bewerkt door een NDTV-ploeg en is het gepubliceerd vanuit een gezamenlijke feed.)

More from Madison Garrett

Nog twee dagen om de enquête binnen de gemeente in te vullen

Nog twee dagen om de enquête binnen de gemeente in te vullen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *