Elon Musk zegt dat SpaceX het ruimteschip kan herwerken na de historische landing

Bijwerken: CEO Elon Musk zegt dat SpaceX “mogelijk zal proberen de SN15 snel te herzien” nadat het het eerste ruimtevaartuig is dat op grote hoogte lanceert en een lander overleeft. Met andere woorden, SpaceX staat misschien op het punt om een ​​lange en vruchtbare toekomst te lanceren voor het hergebruik van het Starship.

Minder dan zes maanden na het starten van vliegproeven op grote hoogte, had SpaceX met succes een volledig prototype van het ruimtevaartuig in één stuk verworven, waardoor het bedrijf de eerste echte kans kreeg om een ​​luchtvoertuig met kleppen, neus en drie Raptor-motoren te testen.

Dit verbluffende succes zou SpaceX tegelijkertijd een schat aan gegevens geven van alle camera’s en datarecorders aan boord, evenals de fysieke toestand van het ruimteschip zelf – inclusief drie Raptor-motoren met enkele minuten vliegtijd. Hoewel SpaceX al veel telemetrie en puin heeft geïdentificeerd dat van Starships SN8 tot en met SN11 is gehaald, heeft het nu een compleet en vrijwel ongeschonden prototype voor vergelijking en contrast met meer theoretische technische en vluchtprestatiemodellen.

Misschien wel het belangrijkste is dat het succes van de SN15 ook de vraag oproept: wat is de toekomst voor SpaceX en het Starship-programma?

De waarheid is dat dingen in een aantal richtingen kunnen gaan, afhankelijk van de staat van het Starship SN15 en hoe goed SpaceX de vlucht echt definieert. Als het Starship SN15, zijn tanks, rekken en Raptors allemaal onberispelijk zijn, is het niet onmogelijk om je voor te stellen dat SpaceX zou kunnen doen wat het deed na het bijna volledige succes van Starship SN8 en de ruimtevaartuigen SN17, SN18 en SN19 ervoor zou annuleren. gaat aan het werk. Hoewel het onwaarschijnlijk is, zou de SN15 in dit scenario een tweede keer kunnen vliegen.

In alle opzichten is Starship SN16 compleet. (NASASpaceflight – Pocachekagal)

Het SN16-ruimtevaartuig is al enigszins of minder compleet en zou volgende week gemakkelijk klaar kunnen zijn om naar het lanceerplatform te worden gelanceerd. De kans is groot dat SpaceX SN16 (hopelijk) zal gebruiken om het verbluffende succes van het Starship SN15 te repliceren en zonder redelijke twijfel te bewijzen dat het huidige voertuigontwerp de problemen heeft opgelost die als SN8 tot en met SN11 werden beoordeeld. Met SpaceX’s Starship is echter bijna alles mogelijk – vooral op een punt waar CEO Elon Musk serieus lijkt te overwegen Reusachtige toren met armen Als alternatief voor landingspoten.

Ondertussen heeft Musk zelf bevestigd dat SpaceX naar een doel toe werkt Lancering van het ruimtevaartuig voor het eerst in een baan om de aarde door Juli 2021. Te beginnen met de Starship SN20, zullen deze eerste orbitale vluchttests de prototypes van het Starship gebruiken met verdere upgrades die verder gaan dan de “honderden verbeteringen” die in de SN15 zijn gevonden. Het is onduidelijk hoe cruciaal de upgrades zijn die nodig zijn om over te stappen van het SN15-ontwerp naar het capabele ruimtevaartuig, maar SpaceX zal in ieder geval de ronddraaiende schepen moeten uitrusten met een volledig hitteschild en drie nieuwe vacuüm-verbeterde roofvogels boven zeeniveau. drie motoren zijn al aangedreven op de SN8 via de SN15.

Musk merkte op dat het herstellen van een prototype van het ruimteschip uit een baan verschillende mislukte pogingen kan duren voordat het eerste succes wordt. Langs deze lijnen heeft SpaceX zijn werk te doen omdat het ruimtevaartuig het zwaarste in een baan ronddraaiende ruimtevaartuig is dat met een grote marge kan worden gelanceerd. In tegenstelling tot de spaceshuttle, die ongeveer 100 ton (220.000 lb) is, zal SpaceX de levens van astronauten niet vergokken op de eerste orbitale vluchttests van het Starship, waardoor er veel meer ruimte is voor onzekerheid en risico’s.

Buiten het ruimteschip zelf heeft SpaceX een verbeterd, superzwaar luchtwaardig prototype niet voltooid of getest, en de lanceerfaciliteiten van het ruimtevaartuig van het bedrijf zijn verre van voltooid. veel Snijden De Super Heavy BN2- en BN3-boosters zijn klaar en wachten op de start van integratie en SpaceX ze heeft Hij heeft de afgelopen zes maanden enorm veel vooruitgang geboekt op de genoemde orbitale lanceerlocatie, maar er zijn vrijwel zeker maanden werk over voordat een van de kritieke componenten klaar is voor orbitale lanceringspogingen.

Voorlopig is het afwachten wat er met Starship SN15 en SN16 gebeurt.

READ  Pokimane explodeert Twitch over "Hot Tub" -streams
Written By
More from Lesley Curry

Aantal iOS-spelers Fortnite 60 procent gedaald sinds Apple vecht | NU

Het aantal Fortnitespelers die het spel spelen op een iPhone, iPad of...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *