Epic Games Store zal ook een app store worden en Spotify gaan aanbieden

Dat heeft Epic Games CEO Tim Sweeney op Twitter bekend gemaakt.

De Epic Games Store biedt sinds 2018 een plek waar gamemakers op pc hun titels kunnen verkopen. De winkel wordt beheerd door onder meer de makers van Fortnite, die proberen snel marktaandeel te winnen. Dit doen ze onder meer door gratis spelletjes te geven aan winkelbezoekers.

Met de komst van Spotify wordt er ook officieel software aangeboden op het platform. Sweeney zegt niet dat er op termijn meer applicaties zullen volgen, maar hij benadrukt wel dat software vanaf nu ook welkom is.

Vecht tegen Apple

Het lijkt een indirecte stap richting Apple te gaan, waar Epic Games momenteel voor vecht voor de rechtbank. De iPhone-maker haalde Fortnite uit de App Store omdat Epic Games de regels van het platform overtreden.

Epic Games hoopt dat de rechtbank Apple’s grip op iPhones en iPads zal verlichten, zodat het bedrijf ook een eigen app store op de devices kan aanbieden. Dat zou in theorie de Epic Games Store kunnen zijn, als het bedrijf er nu meer dan alleen pc-games op gaat aanbieden. Hoewel het platform dan naar smartphones moet komen.

Het lijkt dan ook geen toeval dat Spotify de eerste applicatie is in de Epic Games Store. Dat bedrijf beschuldigt Apple ook van machtsmisbruik met zijn App Store, omdat de muziekdienst geld moet overmaken terwijl Apple Music dat niet hoeft.

READ  Hooggerechtshof zal NEET niet uitstellen, zegt JEE, dat carrières niet in gevaar kunnen worden gebracht
Written By
More from Aubrey Mason

Ashok Gehlot spreekt over BJP “Luring” Congress MLA’s, Oust Government

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot heeft beweerd dat de BJP zijn MLA’s...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *