Epic’s Apple-rechtszaak zou “aanzienlijke en ernstige gevolgen” kunnen hebben voor platformhouders zoals Nintendo

Nintendo Life

Epic’s Apple-rechtszaak zou “aanzienlijke en ernstige gevolgen” kunnen hebben voor platformhouders zoals Nintendo, heeft een rechter gewaarschuwd.

Na zijn strijd royale juggernaut Fortnite in augustus uit de App Store werd verwijderd wegens het schenden van algemene voorwaarden, riep Epic Apple op omdat het 30% van de korting van ontwikkelaars en oorlog verklaard.

Volgens de laatste gerechtelijke documenten, die vrijdag zijn gepubliceerd, merkt rechter Yvonne Gonzales Rogers echter op dat het niet zo heel anders is dan consoleplatforms die ontwikkelaars dezelfde 30% vergoeding.

“Inderdaad, Sony, Nintendo en Microsoft exploiteren allemaal vergelijkbare ommuurde tuinen of gesloten platformmodellen als Apple, waarbij de hardware, het besturingssysteem, de digitale markt en de IAP’s allemaal exclusief zijn voor de platformeigenaar”

Rechter Rogers noemde ook hoe de Nintendo Switch, gaming-laptops en tablets een “aanzienlijke overlap” zouden kunnen hebben met het iOS-platform vanwege hun draagbare ontwerp.

“Een definitieve beslissing zou beter geïnformeerd moeten zijn over de impact van het ommuurde tuinmodel, gezien het potentieel voor aanzienlijke en ernstige gevolgen voor Sony, Nintendo en Microsoft en hun videogameplatforms.”

Epic’s zaak tegen Apple kon ga volgend jaar al in juli naar de jury. We zullen u zeker op de hoogte houden terwijl het zich ontvouwt.

READ  Cyberpunk 2077 studio-cd Projekt Red verontschuldigt zich voor de lancering vol bugs
Written By
More from Lesley Curry

Cyberpunk 2077-spelers bespotten het voordeel van “nutteloos”

Cyberpunk 2077 heeft de afgelopen weken veel voer voor fans geleverd om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *