Epidemioloog Larry Brilliant vertelt over Delta Vaccins

De bekende epidemioloog vertelde CNBC dat de pandemie niet snel voorbij zal zijn – aangezien slechts een klein percentage van de wereldbevolking is ingeënt tegen Covid-19.

Dr. Larry Brilliant, een epidemioloog die deel uitmaakte van het WHO-team dat hielp bij het uitroeien van pokken, zei dat de delta-variant “waarschijnlijk het meest besmettelijke virus ooit” is.

De afgelopen maanden hebben de Verenigde Staten, India en China, evenals andere landen in Europa, Afrika en Azië, geworsteld met Zeer draagbare deltavariabele van het virus.

De Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde Covid-19 wereldwijde pandemie Afgelopen maart – nadat de ziekte, die eind 2019 voor het eerst in China verscheen, zich over de hele wereld heeft verspreid.

Het goede nieuws is dat vaccins – vooral die welke gebruikmaken van messenger RNA-technologie en één daarvoor Johnson & Johnson Kom op tegen de delta-variant, vertelde Brilliant aan CNBC.Squawk Box Azië” op vrijdag.

Tenzij we iedereen in meer dan 200 landen vaccineren, komen er nog steeds nieuwe varianten.

Larry Briljant

Epidemiologie wereld

Slechts 15% van de wereldbevolking is echter gevaccineerd en meer dan 100 landen hebben minder dan 5% van hun bevolking ingeënt, merkte Brilliant op.

“Ik denk dat we dichter bij het begin zijn dan we nu zijn” [of the pandemic]Het is niet omdat de variabele waar we nu naar kijken zo lang zal duren, zei Brilliant, oprichter en CEO van Pandefense Advisory.

“Tenzij we iedereen in meer dan 200 landen vaccineren, zullen er nog steeds nieuwe varianten zijn”, zei hij, terwijl hij voorspelde dat het coronavirus uiteindelijk “een virus voor altijd” zal worden, zoals de griep.

READ  Een nieuw systeem ontworpen door Rockstar-ontwikkelaars kan NPC's in GTA 6 verbeteren

De mogelijkheid van een “premium alternatief”

Brilliant zei dat zijn modellen over de Covid-uitbraken in San Francisco en New York een “omgekeerde V-vormige epidemiologische curve” voorspellen. Hij legde uit dat dit betekent dat de infectie heel snel toeneemt, maar ook snel zal afnemen.

Als de voorspelling correct blijkt te zijn, legt Brilliant uit, dan verspreidt de delta-variabele zich zo snel dat hij “in wezen geen kandidaat-elementen meer heeft”.

Er lijkt een soortgelijk patroon te bestaan ​​in het VK en India, waar de deltavariabele spread is weggeëbd van recente hoogtepunten.

Maar ik waarschuw mensen dat dit de delta-variant is en dat we niet zonder Griekse tekens komen te zitten, dus er kunnen er nog meer volgen.

Larry Briljant

Epidemiologie wereld

Dagelijks gerapporteerde gevallen in het VK zijn gedaald – op basis van een zevendaags voortschrijdend gemiddelde – van een piek van ongeveer 47.700 op 21 juli tot ongeveer 26.000 op donderdag, volgens statistieken verzameld door de online database Our World in Data.

Uit de gegevens bleek dat in India het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van dagelijks gerapporteerde gevallen sinds eind juni onder de 50.000 is gebleven – ruim onder de piek van meer dan 390.000 per dag in mei.

“Het zou kunnen betekenen dat dit een fenomeen van zes maanden is in een land, niet een fenomeen van twee jaar. Maar ik waarschuw mensen dat dit een delta-variant is en dat we niet zonder Griekse letters komen te zitten, dus er kan meer aan de hand zijn. kom,” zei hij.

De epidemioloog zei dat de kans klein was dat er een “supervariant” zou ontstaan ​​en dat vaccins daar niet tegen werkten. Hij voegde eraan toe dat hoewel deze dingen moeilijk te voorspellen zijn, het een kans is die niet nul is, wat betekent dat het niet kan worden uitgesloten.

“Het is een catastrofale gebeurtenis als het gebeurt, en we moeten er alles aan doen om het te voorkomen”, zei Brilliant. “En dat betekent dat iedereen wordt gevaccineerd – niet alleen in jouw omgeving, niet alleen in je familie, niet alleen in je land, maar over de hele wereld.”

covid vaccin boosters

Maar naast het stimuleren van vaccinatie in landen met een lage vaccinatiegraad, zei Brilliant dat een groep mensen “onmiddellijk” een boosterdosis nodig heeft – degenen van 65 jaar en ouder, die meer dan zes maanden geleden volledig zijn gevaccineerd maar die zwak immuunsysteem.

“Dit is de categorie mensen waarvan we hebben gezien dat ze meerdere mutaties creëren wanneer het virus op hun lichaam wordt overgedragen”, zei de epidemioloog.

“Dus ik zou zeggen dat deze mensen meteen een derde dosis zouden moeten krijgen, een boosterdosis – net zo snel als het verplaatsen van de vaccins naar die landen die niet veel gelegenheid hebben gehad om ze te kopen of er toegang toe hebben. Ik beschouw die twee dingen gelijk.”

– Rich Mendes van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Written By
More from Lesley Curry

iFixit breekt de iPhone 12 mini af, laat zien hoe Apple alles erin propte

De iPhone 12 mini openen. Samuel Axon Hier is de batterij. Samuel...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *