GTA Online-kaart duurde 400 uur om 3D te printen

ik heb gespeeld Grand Theft Auto V Sinds de lancering in 2013. Ik ken de kaart dus heel goed. Maar het is schandalig om te zien hoe alles perfect is nagemaakt met behulp van 3D-printen en ik waardeer de hoeveelheid details en actie die Rockstar in deze digitale wereld heeft gestopt. Om nog maar te zwijgen over hoe geweldig deze 3D-kaart is in termen van nauwkeurigheid en grootte.

De coole 3D-kaart van GTA V verspreid op twitter Gemaakt door Dom Rekobin. Hij is een productontwerper die vaak gegevens uit de echte wereld gebruikt om fysieke sites opnieuw te creëren als nauwkeurige ‘gegevenssculpturen’. Maar omdat covid-19 het allemaal verpestte, kon Riccobene niet naar buiten om zijn werk te doen. Dus omdat hij iets te doen had om zijn tijd te besteden, keek hij naar de virtuele werelden GTA V En Red Dead Redemption II voor inspiratie.

Zijn plan was om datasets met hoge resolutie te maken voor zowel RDR2 als GTA V. Vervolgens gebruikte hij die gegevens om enorme, volledig geschaalde, wereldwijde fysieke 3D-kaarten van de gamewerelden te maken. Hij beschreef het proces als een “enorme technische uitdaging”.

“Om te beginnen heb ik een aangepast script gebruikt om het terrein en de gebouwen erin te scannen RDR2 Eerst’, legde Rykubin in een e-mail uit. ‘Toen kon ik het doorgeven voor gebruik in… GTA V. Het draait in-game en verzamelt grondhoogten in een straal van 500-1000 meter rond de speler wanneer je op een sneltoets drukt, wat tot 1.000.000+ datapunten per scan oplevert. “

Omdat games niet in één keer op de hele kaart verschijnen, moest Riccobene de kaart langzaam handmatig wissen met behulp van dit proces. Hij schat dat het ongeveer 100 uur per spel duurde voordat hij genoeg data had om zijn data te modelleren.

“De volgende uitdaging was om puntenwolken te integreren en de gegevensset om te zetten in real-world gegevens, zodat ik deze kon verwerken, verwerken en analyseren met professionele kaart- en kaartsoftware”, zegt Rekobin.

Om dit te doen, bracht hij alle 500 miljoen coördinaten die hij scande en verzamelde in kaart met de werkelijke coördinaten op aarde. Hierdoor kon hij een hoogteraster maken. Hiermee kan hij zijn software en tools gebruiken om de kaart af te drukken. Maar ook dat was moeilijk, zoals je zou verwachten. Het afdrukken van sommige vierkanten duurt slechts een uur, hoewel het afdrukken van meer complexe gebieden met veel gebouwen en hoogteverschillen tot 12 uur kan duren.

“Ik heb een eigen workflow gebruikt om een ​​betegelde dataset om te zetten in polygonen als 3D-afdrukbare rasters”, legt Rikopen uit. “Elk stuk is een 3D-model van 800 MB. Vanaf dat moment ging het met vallen en opstaan ​​om de 3D-printinstellingen aan te roepen om gebouwen, terrein en waterpartijen in één keer in het zwart af te drukken. Ze moesten ook naadloos in elkaar passen als een assemblage. ”

Vertel iedereen dat het ongeveer 125 uur duurde om een ​​bestand af te drukken GTA V Een 3D-kaart verschijnt in zijn virale tweet. Je kunt meer achter de schermen zien op zijn Instagram. Geschat wordt dat het volledige project, inclusief printen, data-acquisitie, bouwhoogtekaarten en fine-tuning Het duurde meer dan 400 uur verspreid over het jaar.

Hoewel dit duidelijk veel werk en tijd vergde, was Riccobene tevreden met de resultaten en deed het geweldig.

“Waarschijnlijk het leukste en technisch meest uitdagende project waar ik ooit aan heb gewerkt.”

Nu dat gedaan is, is zijn volgende plan om hetzelfde proces te doen voor: RDR2 een kaart. Hij heeft er al meer dan 200 uur aan gewerkt en hoopt in de nabije toekomst een even geweldige kaart te maken met Rockstar.

READ  PlayStation-fans maken ruzie over het ontwerp van Aloy in Horizon Forbidden West
Written By
More from Aubrey Mason

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *